|

TDV eğitimle gönül köprüleri kuruyor

Türkiye Diyanet Vakfı, Uluslararası Anadolu İmam Hatip Lisesi, Uluslararası İlahiyat Programı, Uluslararası Öğrenci Programı gibi projelerle 111 ülkeden öğrencilere eğitim imkanı sunuyor ve milletler arasında gönül köprüleri kuruyor.

Haber Merkezi
04:00 - 16/09/2018 Pazar
Güncelleme: 04:09 - 16/09/2018 Pazar
Yeni Şafak
Şeyh Sufi İmam Hatip Lisesi, 2012 yılında TDV’nin desteğiyle eğitim-öğretime yeniden başladı.
Şeyh Sufi İmam Hatip Lisesi, 2012 yılında TDV’nin desteğiyle eğitim-öğretime yeniden başladı.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), yurt içinden ve 111 ülkeden öğrencilere burs, barınma, yabancı dil ve mesleki alan kursu gibi alanlarda eğitim imkanı sunarak, milletler arasında gönül köprüleri kuruyor. Vakfın eğitim programlarıyla ilgili bilgi veren Genel Müdür Mehmet Savaş Polat, TDV'nin bütün gücüyle kadim medeniyet mirasını idrak eden, ümmetin derdiyle dertlenen, özgüveni yüksek ve alanında uzman nesillerin yetiştirilmesi için çalıştığını söyledi.


111 ÜLKEDEN ÖĞRENCİYE DESTEK

Bu kapsamda yükseköğrenim öğrenci yurtları, öğrenci evleri, anaokulu, kolej ve üniversite gibi eğitim kurumlarının açıldığını anımsatan Polat, "Uluslararası Anadolu İmam Hatip Lisesi, Uluslararası İlahiyat Programı, Uluslararası Öğrenci Programı ve yurt dışı eğitim programları gibi projelerle 111 ülkeden öğrencilere eğitim imkanı sunarak, milletler arasında gönül köprüleri kuruyoruz" diye konuştu.

BİN YENİ ÖĞRENCİ

Polat, şu an 25 bin öğrenciye eğitim hizmeti verildiğini belirterek, "Yeni kayıt döneminde uluslararası burs programları kapsamında Uluslararası Anadolu İmam Hatip Lisesine 450, Uluslararası İlahiyat Programı'na 400, yüksek lisans ve doktora programına 50, Dini Yüksek İhtisas Merkezine 50, Uluslararası Kur'an Kursu'na 50 olmak üzere toplam bin yeni öğrenci alındı. Bu öğrencilerin mülakat ve kabul süreçleri tamamlandı, vize ve intikal süreçleri devam ediyor" açıklamasında bulundu.

22 İLDE 31 YURDUMUZ VAR

Polat TDV'nin öğrenci yurdu ve evlerine ilişkin de bilgi verdi: "Vakfımızın mevcut durumda 22 ilde 31 yükseköğrenim öğrenci yurdu bulunuyor. Öğrenci yurtlarının illerde ise öğrenci evleriyle gençlere barınma imkanı sunuyoruz. Geçen yıl 37 ilde 387 evde 2 bin 772 öğrenciye barınma desteği sağlandık."

#TDV
#Eğitim
#Mehmet Savaş
6 yıl önce