|

Tehditler bizi yoldan alıkoyamaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzetbegoviç ile ortak basın toplantısında ise kendisine yönelik suikast ihbarı soruldu. Kendisine MİT’ten haber ulaştığını açıklayan Erdoğan, “Bu tür tehditler bizi yoldan alıkoyamaz” diye konuştu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/05/2018 Pazartesi
Güncelleme: 05:08 - 21/05/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Saraybosna’daki temasları kapsamında, Bosna Hersek’in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç’in kabrinin de bulunduğu Kovaçi Şehitliği’ni ziyaret etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Saraybosna’daki temasları kapsamında, Bosna Hersek’in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç’in kabrinin de bulunduğu Kovaçi Şehitliği’ni ziyaret etti.

Bakir İzzetbegoviç’le görüşmesi sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Bosna’da kendisine yönelik suikast planı iddiaları soruldu.

Erdoğan bu soruya, “Milli İstihbarat Teşkilatımızdan bu haber bana ulaştı; ulaştığı için buradayım. Bu tür tehditler bizi yoldan alıkoyamaz” cevabı verdi. Programında değişiklik yapmayı düşünmediğini ifade eden Erdoğan, “Avrupa’nın değişik yerlerinden gelen binlerce insan, burada eğer görüşmek, buluşmak istediği bir liderle görüşemezse, buluşamazsa benim için doğru bir şey olmaz. Biz kendileriyle burada buluşacağız. Planımız çok farklı bir plandır. Yolumuza çıktığımız zaman yılmadan devam ederiz, 15 Temmuz’daki gibi” dedi.

BOSNA’DA FETÖ VURGUSU

FETÖ ile mücadelede Bosna Hersek’le işbirliği konusuna da değinen Erdoğan, “FETÖ, toplumun her alanına kollarını dolamış, bir ahtapot gibi varlığını sürdürmeye çalışıyor. Bu alandaki mücadele ise büyük çaba gerektiriyor. FETÖ’nün Bosna Hersek’teki yapılanmasının da karşılıklı çabalarla kısa zamanda sonlandırılmasını bekliyoruz. Bu konuda her türlü iş birliğine açığız” değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye’nin Bosna’ya yaptığı yatırımları hatırlatan Erdoğan, bunlar arasındaki Belgrad Saraybosna Karayolu Projesi’ne özellikle dikkat çekti. “Beklentimiz, Türk yatırımcılarına ve şirketlerine Bosna Hersek’te daha fazla iş yapma imkanının tanınmasıdır. Altyapı projelerinin en güzel örneklerinden birini Belgrad Saraybosna Karayolu Projesi teşkil edecektir” diyen Erdoğan, Bosna Hersek’in Hırvatistan ve Sırbistan ile başta olmak üzere bölge ülkeleriyle güvene dayalı ilişkiler kurmasına büyük önem atfettiklerine işaret etti.

GİZLİ GÜNDEMİMİZ YOK

Erdoğan, Bosna’dan Türkiye’ye gönderilecek 8 bin ton etin miktarını az bulduğunu belirterek “Daha önce de söylediğimiz gibi bizim 15 tona kadar marjımız var. Bu çok ciddi manada bir istihdam alanı doğuracaktır Bosna Hersek’te” dedi.

Türkiye’nin başta NATO üyeliği olmak üzere Bosna’ya her türlü desteği vereceğini kaydeden Cumhurbaşkanı, “Ülkemizin Bosna Hersek’in refahı, birliği ve ekonomik kalkınması dışında hiçbir gizli gündemi yoktur, asla da olmamıştır” ifadesini kullandı. Erdoğan iki ülke arasında serbest ticaret anlaşmasının imzalanmasıyla karşılıklı ticaret hacminin 1 milyar dolara ulaşacağını da sözlerine ekledi.

#Recep Tayyip Erdoğan
#Türkiye
#Bosna Hersek
#NATO
6 yıl önce