|

Tekin de isyan etti

CHP’de belediye başkanı adayı belirleme sürecindeki isyana Gürsel Tekin de katıldı. Tekin, partisinde aday belirleme sürecinde liyakatın bir kenara bırakıldığını belirterek “Hiçbir koltuk başarısızlık üzerine kurulamaz” dedi. Tekin adının geçtiği İstanbul adaylığı için kendisine de danışılmadığını söyledi.

Nur Banu Aras
Nur Banu Aras
04:00 - 12/02/2019 Salı
Güncelleme: 02:11 - 12/02/2019 Salı
Yeni Şafak
Gürsel Tekin
Gürsel Tekin

31 Mart seçimleri için son açıklanan adayları MYK'dan aldığı yetkiyle belirleyen Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na tepkiler dinmiyor. CHP’de İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi'nin genel sekreterlikten istifasının ardından bir tepki de İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'den geldi. İstanbul adaylığı için adı geçen ve uzun zaman önce çalışmalara başlayan Tekin de Kılıçdaroğlu'na kazan kaldırdı. Yazılı açıklama yapan Tekin, Kılıçdaroğlu ve yönetimini sert bir şekilde eleştirdi.

BANA BİLE DANIŞMADILAR!

Milletvekili olduğunu ve 4 yıldır İstanbul konusunda çalıştığını vurgulayan Tekin, kendisine bile danışılmadığını kaydetti. Adayların belirlenmesinin ardından ortaya çıkan tablonun, CHP'nin oy kazanmasından başka ölçütlerin devreye girdiğini gösterdiğini iddia eden Tekin, şunları söyledi: "Biz eskiden 'Kim CHP'ye bir oy fazla kazandırırsa o aday olmalıdır' derdik. Bugün CHP'nin oy kazanmasından ve başarısından başka ölçütler de devreye girmiş durumda. Kişisel, şahsi ölçütler ve keyfilik ne yazık ki maliyetsiz değildir. 31 Mart'ta bu maliyet ile partimizin karşılaşmamasını umut ediyoruz.”

LİYAKAT BIRAKILDI

“Biz liyakati savunan bir partiyiz. Liyakat ilkesinin her yere egemen olmasını isteriz. Liyakat ilkesi bir kenara bırakıldı, şahsi yakınlık ve tutum öne çıkartıldı. Birçok ilde partimize ve vatandaşa başarıyla hizmet eden belediye başkanlarımız yalnızca olağanüstü kurultay talep ettikleri için yeniden aday gösterilmedi. Yine bazı illerde seçimi kazanabilecek seviyede olan halk desteği bulunan arkadaşlarımız da aynı gerekçeyle adaylık dışında bırakıldı. Bu CHP tarihine, kültürüne yakışan bir adım değildir." Hem Türk halkının hem de CHP tabanının beklentisinin 'mutlak başarı' olduğunu belirten Tekin, "Hiçbir koltuk başarısızlık üzerine kurulamaz. Halkımızın, tabanımızın, örgütümüzün beklentisi mutlak başarıdır" dedi.


  • Kefil değiliz
  • Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın yeniden CHP’nin Maltepe Belediye Başkanı adayı olarak açıklanmasının ardından yönetim kurulunun istifa kararı aldığı CHP Maltepe İlçe Teşkilatına üye bir grup, Ankara’ya yürüyüşüne devam ediyor. Eski CHP İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Kenan Otlu, “Kendisine güven duymadığımız bir kişinin, kendi ilçemizden aday yapılarak, sokağa çıkıp da kendisine kefil olmak istemiyoruz” dedi.
#CHP
#Gürsel Tekin
5 yıl önce
default-profile-img