|

Terör örgütüne pabuç bırakmayız

Zeytin Dalı Harekatı ile terör tehlikesinin ortadan kaldırılacağını ifade eden Başbakan Yıldırım, "En önemli hedefte ülkemizin güney illerindeki can ve mal güvenliğini teminat altına almaktır. Bizim için söz konusu vatansa gerisi teferruattır” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/01/2018 Pazar
Güncelleme: 08:55 - 21/01/2018 Pazar
Yeni Şafak
MHP lideri Bahçeli - Başbakan Binali Yıldırım
MHP lideri Bahçeli - Başbakan Binali Yıldırım

Başbakan Binali Yıldırım, Zeytin Dalı Harekâtı ile Afrin’den Türkiye'ye yönelen tehlikenin sonlandırılacağını söyledi. Yıldırım, Zonguldak ve Bilecik’te partisinin il kongrelerinde konuştu. Yıldırım, özetle şunları söyledi: “Gerek sınırlarımızın içinde, gerekse dışında memleketimizin, milletimizin huzurunu bozan, kardeşliğine zarar veren hiçbir terör oluşumuna müsaade etmeyeceğiz. Güney sınırımızda yeni yeni oyunlar sahneleniyor. Bir yandan, güya müttefikimiz olan ülkeler bize söz üstüne söz veriyor, diğer yandan da bölgeye PKK, YPG, PYD, DEAŞ terör örgütlerini yerleştiriyorlar. Türkiye terör örgütlerine pabuç bırakır mı? Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi gereğini yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz.

SÖZ KONUSU VATANSA GERİSİ TEFERRUAT

Bu terör örgütleri ‘Kürtlere yönelik Türkiye operasyon yapıyor’ diyor. Külliyen yalan. Bakın Afrin’de PKK, PYD, YPG, DEAŞ örgütlerinin baskısından, zulmünden bu toprakları terk eden 350 bin Kürt kardeşimiz Türkiye’ye sığındı. İşte bu operasyonun amacı bu alçakların bölgede yaptığı zulmü ortadan kaldırmak, ayrıca Fırat Kalkanı bölgesinden ve Afrin’den ülkemize yönelik terör saldırılarını da tamamen sonlandırmaktır. Suriyeli kardeşlerimizin işgal edilen o topraklarına tekrar dönmesini sağlamaktır. En önemlisi de ülkemizin güney illerindeki can ve mal güvenliğini teminat altına almaktır. Hiç kimse bu durumu hafife almasın. Bizim için söz konusu vatansa gerisi teferruattır.

KILIÇDAROĞLU'NU BİLGİLENDİRDİ

Türkiye, dostluğuna dostluklarına önem veren bir ülkedir ancak Türkiye’ye karşı husumet içinde olanlar birliğimizi, beraberliğimizi bozmaya çalışanlar da en ağır şekilde cezalandırılırlar. Bunu bütün dünya bilmelidir. Kimseye düşmanlığımız yok. Kimseyle sorunumuz yok. Bu topraklarda barış, kardeşlik hâkim olsun. Kardeşi kardeşe düşman etmesinler istiyoruz.”

Öte yandan Yıldırım, Almanya'da bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu Türkiye telefonla arayarak, 'Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin bilgi verdi. Yıldırım'ın, Kılıçdaroğlu ile Türkiye’ye döndükten sonra yüz yüze bir görüşme de yapacağı bildirildi.

  • Kara harekatı bugün
  • Başbakan Binali Yıldırım dün akşam Çankaya Köşkü’nde MHP lideri Devlet Bahçeli ile bir araya geldi. 30 dakika süren görüşmede Bahçeli’ye Afrin harekatı konusunda bilgi veren Başbakan, ardından önemli açıklamalarda bulundu. Başbakan şunları kaydetti: “Yarın (bugün) itibarıyla gelişmelere göre kara unsurlarımız da gerekli faaliyetleri icra edecektir. Türkiye Cumhuriyeti’nin hedefi asla ve asla Suriye’nin toprak bütünlüğüne halel getirmek değildir. Terör faaliyetlerini ortadan kaldırmak, bunun yanı sıra da Afrin’de yaşayan Arap, Kürt, Türkmen kardeşlerimizi terör örgütlerinin baskısından, zulmünden kurtarmak bu harekatın önemli hedeflerinden bir tanesidir.” Başbakan Yıldırım, Bahçeli ile görüşmesinden sonra harekat merkezine giderek Genelkurmay Başkanı Hulisi Akar’dan bilgi aldı.

Allah askerimizin yardımcısı olsun

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, harekatı temaslar için gittiği Almanya’dan değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, “Bugün Afrin’de çarpışan askerlerimize sadece ve sadece şimdilik şu dilekte bulunuyoruz: Allah onların yardımcıları olsun. Biz kendi ülkemizde kardeşçe yaşamak istiyoruz, kendi ülkemizde barış içinde yaşamak istiyoruz. Komşularımızla huzur içinde, barış yaşamak istiyoruz. Barışı, kardeşliği ve huzuru kendi topraklarımızda da komşularımızda da egemen kılacağız” dedi.


#Binali Yıldırım
#TSK
#Afrin
6 yıl önce