|

Terör seviciler vitrinde

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, terör örgütüne destek açıklamaları yapan ve terörist cenazesine katılan isimleri adeta ödüllendirerek yakın çalışma ekibine kattı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/02/2018 Tuesday
Güncelleme: 01:39 - 13/02/2018 Tuesday
Yeni Şafak
Öztürk Yılmaz - Tuncay Özkan
Öztürk Yılmaz - Tuncay Özkan

Kılıçdaroğlu’nun yeni MYK’sında 8 isim yerini korurken 10 yeni isim de parti vitrininde yerini aldı. Terör örgütü PKK/PYD’yi savunan, şehitleri aşağılayan ve ÖSO’ya terörist diyen isimler kurultayda Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesinden PM’ye girmeyi başarmıştı.

ÖSO’YA TERÖRİST DEDİ MYK’YA GİRDİ

Kılıçdaroğlu şimdi de terör sevicileri parti vitrinine taşıdı. Kılıçdaroğlu, TSK ile Afrin Operasyonu’nu yürüten Özgür Suriye Ordusu’nu El Kaide’ye benzeten Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz’ı yine A Takımına taşıdı. CHP’nin, yolsuzluk iddialarıyla gündeme gelen ve 3’ü rezidans olmak üzere 16 dairesi olduğu ortaya çıkan ve eşi İçişleri Bakanlığı’nca görevden alınan eski Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin eşi Gamze Akkuş İlgezdi de Kılıçdaroğlu’nun yakın çalışma ekibine katıldı.


TERÖRİST CENAZESİNE KATILMIŞTI

PKK’lı bir teröristin cenazesine katılıp gözyaşı döken İlgezdi, halkla ilişkilerden sorumlu genel başkan yardımcısı oldu. Kılıçdaroğlu’nun listesini delerek PM’ye giren Tuncay Özkan da basından sorumlu genel başkan yardımcısı oldu. Özkan, Afrin operasyonunun gereksiz olduğunu savunmuştu. Kurultaydan önce delegeler nedeniyle “örgüte baskı yapıyor” eleştirilerine neden olan Tekin Bingöl’ün yerine parti sözcüsü Bülent Tezcan getirilirken, Bingöl insan haklarından sorumlu genel başkan yardımcısı oldu.

ÜNAL ÇEVİKÖZ'E MYK'DA YER VERDİ

Kılıçdaroğlu, emekli büyükelçi Ünal Çeviköz, Onursal Adıgüzel, Fethi Açıkel, Gülizar Biçer Karaca, Muharrem Erkek, Faik Öztrak’a da MYK’da yer verdi. Kılıçdaroğlu’nun listesinde yer almayınca PM adaylığını çeken Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır’ın yerine de listede yer alan Akif Hamzaçebi geldi.

#CHP
#MYK
6 years ago