|

Terörist aile

300 bin TL ödülle gri listede aranan PKK’lı Yakup Yakışır’ın Afrin’de öldürüldüğü ortaya çıktı. Bu teröristin, kırmızı listede aranırken öldürülen Mehmet Yakışır’ın kardeşi olduğu belirlendi. Yakışır’ın diğer 2 kardeşinin cezaevinde, 3’ünün ise halen PKK’nın dağ kadrosunda bulunduğu tespit edildi.

Şahin Şen
04:00 - 25/01/2019 Cuma
Güncelleme: 03:33 - 25/01/2019 Cuma
Yeni Şafak
Mehmet Yakışır ve Yakup Yakışır
Mehmet Yakışır ve Yakup Yakışır

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Afrin’e düzenlediği Zeytin Dalı Harekatında öldürülen teröristlerden bazılarının daha kimlikleri ortaya çıktı. Terör koridorunun temizlendiği harekatta öldürülen teröristler arasında, İçişleri Bakanlığı’nın aranan teröristler listesinde gri kategoride bulunan 'Şervan Zaza' kod adlı Yakup Yakışır'ın da olduğu tespit edildi. Öldürülen elebaşlarının cesetlerinin, örgütte panik havası oluşmaması için PKK’lılarca gizlendiği belirlenirken, harekatta 'Merwan Amara' kod adlı Mehmet Şirin Gültepe, 'Fedakar Amed' kod adlı Mazlum Oruç ve 'Egid Cesur' kod adlı Bilal Ayayna’nın da öldürüldüğü tespit edildi.

EREN'İN KATİLİNİN KARDEŞİ

  • Cinderes bölgesinde öldürülen terörist Yakup Yakışır’ın kardeşlerinin de PKK’nın dağ kadrosundan olduğu ortaya çıktı. Teröristin, 14 Temmuz 2018 günü Gümüşhane-Giresun hattı yaylalar bölgesinde öldürülen 'Cudi Zaza' kod adlı Mehmet Yakışır’ın kardeşi olduğu tespit edildi. PKK'nın kırmızı listedeki sözde Karadeniz sorumlusu Mehmet Yakışır’ın, Trabzon Maçka'da Astsubay Ferhat Gedik ve 15 yaşındaki Eren Bülbül ile Giresun Güce'de Uzman Çavuş Ali Cevizci’nin şehit edildiği saldırıların faili olduğu belirlenmişti. Öldürülen teröristlerin diğer 2 kardeşinin cezaevinde, 3’ünün ise halen PKK’nın dağ kadrosunda bulunduğu ortaya çıktı.
#PKK
#Yakup Yakışır
#Afrin
#Mehmet Yakışır
5 yıl önce