|

Terörist elebaşı Ferhat Şahin ABD ve Paris'ten yardım istedi: Açık destek istiyoruz

Terör örgütü YPG elebaşı Ferhat Şahin Fransız Le Point gazetesine verdiği röportajda ABD ve Fransa'ya seslendi. Türkiye'nin yürüttüğü terör operasyonlarına karşıtı açıklamalarda Şahin, "Türkiye'nin Rusya ve Esad ile anlaşmak istemesi rahatsız edici" dedi.

15:00 - 16/01/2023 Pazartesi
Güncelleme: 15:37 - 16/01/2023 Pazartesi
Yeni Şafak
Terörist Ferhat Şahin, Fransız gazeteciye konuştu
Terörist Ferhat Şahin, Fransız gazeteciye konuştu

İçişleri Bakanlığı ve Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan terör örgütü YPG/PKK lideri Ferhat Şahin, Fransız Le Point gazetesi yazarı Perrier'in sorularını yanıtladı. Fransız gazetesine verdiği röportajda terörist Şahin, ABD ve Fransa'ya seslendi.


'Karşı koymamız zor olacak bir kara operasyonu bekliyorum'


Türkiye'nin Suriye operasyonundan korkan terörist Şahin,
''Halihazırda hava bombardımanlarını ve top atışlarını artırıyorlar. Karşı koymamız zor olacak bir kara operasyonu bekliyorum
.'' cevabını verdi. Gazeteci Perrier'in yönelttiği
''Ana hedef Kobani mi?''
sorusuna Şahin,
'' İlk hedefin Kobani olacağını düşünüyorum. Şehir bizim için güçlü bir semboldür. Aynı zamanda uluslararası koalisyonla ittifakımızın da simgesidir. Türkiye, 2017'den beri Kobani'nin batısı ve doğusundaki bölgelerinde operasyon düzenliyor"
dedi.

'Türkiye'nin Şubat ayında taarruza geçmesini bekliyoruz'

Fransız gazeteci Perrier,
''Kuzey-Doğu Suriye bir kez daha Türkiye'nin silahlı saldırısı tehdidi altında. Durum nedir?''
yönelttiği soruya ise Şahin,
''Türkiye'nin Şubat ayında taarruza geçmesini bekliyoruz. Türk ordusu Aralık ayı başında bize saldırmak niyetindeydi. Türkiye Münbiç ve Tel Rıfat şehirlerini almak istiyordu. Erdoğan, Kobani'yi almak istediğini açıkladı. Türklerin şimdi Rusya ve Esad ile anlaşmak istemesi rahatsız edici.'
' ifadelerini kullandı.

'ABD ile mükemmel işbirliğimiz var'

ABD ile ilişkilerine yönelik Şahin,
"ABD’nin Kobani yakınlarına geri dönmesini istiyoruz ama şu ana kadar böyle bir karar çıkmadı. ABD ile mükemmel bir işbirliğimiz var”
dedi.



#Terörist
#PKK
#YPG
1 yıl önce