|

Teröristler ABD ordusunun silahını kullanıyor

Sur ve Cizre'de terör operasyonları devam ediyor. PKK'lı teröristler, güvenlik güçlerimize ABD ordusunun özel kuvvetlerinde yaygın olarak kullanılan Zagros silahını kullanıyor.

Yeni Şafak
07:41 - 4/02/2016 Perşembe
Güncelleme: 09:10 - 4/02/2016 Perşembe
Diğer

PKK'lı teröristlerin kullandığı ve en çok şehit vermemize neden olan silahın ABD'den geldiği ortaya çıktı. Star gazetesinin haberine göre, PKK'nın elindeki en tehlikeli silah ABD özel üretimi Zagros'lar. ABD ordusunun özel kuvvetlerinde yaygın olarak kullanılan bu silahlar, zırh delici özelliğe sahip, mermileri ise uranyumla zenginleştirilmiş. Bu silahlar, balistik mermi de atabiliyor.



4 kilometre etkili


Uygun hava koşullarında 4 kilometreye kadar etkili olan özel üretim olan Zagros'ların ABD tarafından PKK'nın Suriye'deki kolu PYD'ye verildiği ve bu silahların 18 tanesinin Türkiye'ye getirildiği tespit edildi. Normal uçaksavar ağırlığının çok altında olan ve bir kişinin rahatlıkla taşıyabileceği silah 8 kilo. Şarjörü bulunmayan silahın her seferinde tek mermi atabiliyor. Son haftalardaki şehitlerin bu silahtan çıkan kurşunlarla verildiği öğrenildi.





ABD'nin İHA'SI Silopi'de bulunmuştu


Teröristlerden temizlenen Silopi'de yapılan arama çalışmalarında PKK'ya ait ABD yapımı insansız hava aracı (İHA) bulunmuştu. RQ-20 Puma modeli olan İHA'nın ABD tarafından PYD'ye yapılan askeri yardımlar arasında olduğu, Suriye'den de PKK tarafından kullanılmak üzere Türkiye'ye getirildiği belirlenmişti. Önceki gün ise İncirlik Hava Üssü'nden kalkan ABD'ye ait silahlı bir MQ-1 Predator, Adana'nın Karataş ilçesi yolu üzerinde Doğankent mahallesindeki tarım arazisine düştü.


#terör operasyonları
#ABD'nin Zagros silahı
8 yıl önce