|

Teröristlere 'nokta' operasyon

Doğubeyazıt'ta terör örgüt mensuplarının "katır ile silah ve patlayıcı madde" taşıdığını tespit eden güvenlik güçlerinin düzenlediği SİHA destekli operasyonda hem teröristler etkisiz hale getirildi hem de işkenceye maruz kalan hayvan PKK zulmünden kurtarıldı.

Yeni Şafak ve
14:53 - 9/04/2018 Pazartesi
Güncelleme: 15:12 - 9/04/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Ağrı'da teröristlerin katır sırtına silah ve mühimmat yükledikten sonra yaşananla SİHA tarafından görüntülendi.
Ağrı'da teröristlerin katır sırtına silah ve mühimmat yükledikten sonra yaşananla SİHA tarafından görüntülendi.

Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesinde teröristlerin hayvan sırtında silah ve patlayıcı madde taşıdığını tespit eden güvenlik güçleri operasyon düzenledi.

Güvenlik güçlerinin an be an havadan Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) ile takip ettiği görüntülere göre PKK'lı teröristler katır sırtına yükledikleri patlayıcılarla dağlık bölgeye doğru yola çıktı.

Bu sırada, kayalık alanda yürümekte zorlanan hayvan, teröristlerce saatlerce kafasına ve ayaklarına vurularak işkenceye maruz kaldı.

Hayvanın sırtındaki silah ve patlayıcı madde boşaltıldıktan sonra, yerlerinin belirlenmesini istemeyen teröristlerce bölgeden uzaklaştırıldı.

SİHA destekli yapılan operasyonda eylem hazırlığında olan teröristler etkisiz hale getirilirken, işkenceye maruz kalan hayvan da PKK zulmünden kurtarıldı.

Oysa, bölücü terör örgütü mensupları, terörist başı Abdullah Öcalan'ın "Demokratik Ekolojik Toplum" söylemlerinde "Hayvanlara dost, doğayla barışık" yalanlarını her fırsatta kullanılıyordu. Yaşanan bu olay, PKK'lı teröristlerin insan, hayvan ayırmaksızın her türlü canlıya zarar verebildiğini bir kez daha gösterdi.


#Ağrı
#Doğubeyazıt
#SİHA
6 yıl önce