|

TSK’daki memura başörtüsü serbest

TSK’da çalışan 30 bin sivil memur için yeni dönem başlıyor. Yeni düzenlemeyle kadın memurlar artık başörtüsüyle görev yapabilecek. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "Sadece Türk Silahlı Kuvvetleri'nde çalışan sivil kadın memurlarımızın ve işçilerimizin başörtüsü yasağının kaldırılmasıyla ilgili teknik bir düzenleme" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/11/2016 Cumartesi
Güncelleme: 01:34 - 12/11/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Türk Silahlı Kuvvetlerinde (TSK) çalışan 30 bin sivil personel için yeni bir dönem başlıyor. TSK bünyesindeki sivil personel, kılık kıyafet yönünden diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelle aynı hükümlere tabi olacak. Söz konusu değişikliğe ilişkin düzenleme, Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmeliğin 6. maddesi, “Emniyet Hizmetleri Sınıfına mensup olanlar, hakimler, savcılar, Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yapanlar ilgili kurum ve kuruluşun özel yönetmeliklerinde belirtilen usul ve esaslara tabidirler” hükmünü içeriyordu.



SİVİL PERSONELİ KAPSIYOR


Söz konusu düzenlemedeki “Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yapanlar” ibaresi, “Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığında görev yapan subay, sözleşmeli subay, yedek subay, astsubay, sözleşmeli astsubay, uzman erbaş, uzman jandarma, sözleşmeli erbaş ve er ile erbaş ve erler” şeklinde değiştirildi. Yeni düzenleme ile TSK'daki sivil personelin kılık kıyafet yönünden diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelle aynı hükümlere tabi olması sağlandı.



KRAVAT ZORUNLULUĞU KALKIYOR


Düzenlemeyle yönetmelik değişikliğiyle TSK, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığında çalışan 30 bin sivil memurdan; kadınlar işe başörtüsüyle gidebilecek. Erkekler için ayrıca yazları da zorunlu olan kravat takma ve ceket kuralı kaldırılmış oldu.



SAKAL SERBEST DEĞİL


Milli Savunma Bakanı Fikri Işık da konuyla ilgili açıklama yaptı. Işık, TSK'daki sivil personele kıyafet düzenlemesine ilişkin bir soruya, “Sadece Türk Silahlı Kuvvetleri'nde çalışan sivil kadın memurlarımızın ve işçilerimizin başörtüsü yasağının kaldırılmasıyla ilgili teknik bir düzenleme. Onun dışında bir kapsam yok. 'Sakal serbest bırakılıyor' diye bir şey yok. Sadece asker olmayan kadın mensuplarımızın gerek askeri iş yerlerine gerekse memur alanlarından kendi iş yerlerine başörtüyle gidebilmelerinin önünü açan bir düzenlemedir” karşılığını verdi.



#Fikri Işık
#TSK
#Sivil personel
7 yıl önce