|

TTB’den skandal Afrin açıklaması

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Afrin operasyonuyla ilgili skandal bir açıklama yaptı. PKK tarafından yapılan hiç bir eylemi terör olarak nitelendirmeyen TTB, hekimler adına yaptığı açıklamada Türkiye’nin terörle mücadelesini savaş olarak nitelendirip “Biz hekimler uyarıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Yeni Şafak
14:00 - 25/01/2018 Perşembe
Güncelleme: 14:04 - 25/01/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi tarafından Afrin açıklaması yapıldı.
Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi tarafından Afrin açıklaması yapıldı.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Afrin operasyonuyla ilgili skandal bir açıklama yaptı. Türkiye’nin beka mücadelesi olarak gördüğü Afrin harekatına karşı yapılan açıklamada terörle mücadele savaş olarak nitelendirildi. PKK tarafından yapılan hiç bir eylemi terör olarak nitelendirmeyen TTB’nin açıklamasında “Yaşatmaya ant içmiş bir mesleğin mensupları olarak, yaşamı savunmanın, barış iklimine sahip çıkmanın birincil görevimiz olduğunu aklımızdan çıkarmıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

TTB açıklaması “Savaşa hayır, barış hemen şimdi!” ifadeleri ile bitirildi.

Sağlık-Sen’den TTB'ye Afrin tepkisi

Bu açıklamaya karşı ilk tepki Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş’den geldi. Memiş, terörle mücadeleyi savaş olarak niteleyen ve bu mücadelenin hemen sona erdirilmesi çağrısında bulunan Türk Tabipler Birliği (TTB)’ne tepki gösterdi. Memiş, Sağlık-Sen olarak söz konusu açıklamayı şiddetle ve lanetle kınadıklarını belirterek, terör ve terör örgütlerini destekleyici açıklamalarından dolayı TTB hakkında cumhuriyet savcılarını göreve çağırdı.

#TTB
#afrin
#zeytin dalı harekatı
6 yıl önce