|

Türkiye oyun kurucu

Türkiye’nin Afrin kent merkezini teröristlerden temizlemesi uluslararası ajans ve medya organlarının ana gündemine yerleşti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/03/2018 Salı
Güncelleme: 01:28 - 20/03/2018 Salı
Yeni Şafak
Dış basın Afrin zaferini böyle gördü
Dış basın Afrin zaferini böyle gördü

İngiliz yayın kuruluşu BBC News, YPG/PKK’lı teröristler hakkında, “Afrin’den kovuldular” manşetini attı. Haberde “Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki hedefine ulaşmaya başardı. Bir yandan kilit bir bölgeyi YPG’nin kontrolünden çıkardı, diğer yandan Türklerin çoğunu, başkomutanlarının arkasında birleştirdi” yorumu yapıldı.

KAÇMAK AKILLICA OLDU

İngiliz The Independent’ın Ortadoğu muhabiri Patrick Cockburn, Afrin zaferini “YPG ağır can kayıplarıyla kaybedeceği bir muharebeye girmemekle akıllıca davrandı. Bu kolay zaferle Türkiye Suriye’de daha önemli bir oyuncu haline gelecek” şeklinde değerlendirdi. Fransız haber ajansı AFP de haberinde “Şehrin kontrolünü ele geçirmek isteyen teröristleri kovdular” ifadelerine yer verdi. Katar merkezli El Cezire İngilizce de haberinde, Türk Silahlı Kuvvetler’in (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) paylaştığı görüntülere dikkat çekti.

ALMAN MEDYASI TRAVMADA

Alman Stuttgarter Zeitung gazetesi ise NATO’yu Türkiye’ye karşı göreve çağırarak yaşadığı akıl tutulmasını gösterdi. Gazete, NATO üyesi Türkiye’nin üyesi bulunduğu ittifaktan Suriye’ye yönelik operasyonda destek vermesi yönündeki talebini saçmalık olarak niteledi. Gazete “Ancak ittifak gerçekten de artık olanlara seyirci kalamaz. NATO, üye devletlerin liderlerini düzene bağlı kalmaya çağırmalı” şeklinde yazdı. Alman Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) gazetesinde yer alan yorumda ise açık bir çarpıtmaya yer verildi. Gazetede, Zeytin Dalı Harekâtı’nda dünya ordularına örnek teşkil edecek sivil hassasiyet görmezden gelinerek, hastanelerdeki çocukların dahil sivillerin hedefe dönüştüğü ileri sürüldü.

#Afrin
#Türkiye
#Medya
6 yıl önce