|

Türkiye özgürlük modeli

Türkiye ekonomisine yönelik spekülatif saldırılara karşı Fas’ta “Türk Lirası'na destek ve ABD ürünlerini boykot” kampanyası başlatıldı. Türkiye’yle ilgili çalışmalar yapan Faslı araştırmacı İdris Bıvanu, “Türkiye şu anda hegemonyadan kurtulmak ve özgür olmak isteyen halklar için bir model teşkil ediyor” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 25/08/2018 Cumartesi
Güncelleme: 01:43 - 25/08/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Fas'ta "Türk lirasına destek ve ABD ürünlerini boykot" kampanyası başlatıldı.
Fas'ta "Türk lirasına destek ve ABD ürünlerini boykot" kampanyası başlatıldı.

Türkiye ekonomisine yönelik spekülatif saldırılara karşı Fas'ta "Türk lirasına destek ve ABD ürünlerini boykot" kampanyası başlatıldı. Faslı gazeteci Halid Abjeg, yaptığı paylaşımda "ABD'yi boykot edin. Amerikan ürünlerini boykot edin. Türkiye'ye yardım etmek görevdir. Türkiye herkesin üstündedir" ifadelerini kullandı.

KURTULUŞ MODELİ

Türkiye'yle ilgili çalışmalar yapan Faslı araştırmacı İdris Bıvanu, AA'ya yaptığı açıklamada, "Türkiye şu anda hegemonyadan kurtulmak ve özgür olmak isteyen halklar için bir model teşkil ediyor" dedi.


ORTAK AİDİYET

Fas'ta yayınlanan "Ahbar el-Yevm" gazetesinin editörü Yunus Miskin de geçen haftaki yazısında Türkiye'ye desteğin bu denli büyük olmasının "ortak aidiyet duygusu ve kurtuluş özlemiyle" açıklanabileceğini dile getirdi.

ERDOĞAN KANITLADI

Faslı âlim Hammad el-Kabbac, Faslıları ve tüm Arap halklarını Türkiye'ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek vermeye çağırdı. Kabbac, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mazlumlara arka çıkarak desteklerini kazanmanın ve emperyalizmden kurtulmanın mümkün olduğunu kanıtlamayı başardığını dile getirdi.

KİBRE BOYUN EĞMEYENLER

Din adamı Adil Raffuş da Facebook paylaşımında , "Müslüman kardeşlerimi ve dünyada özgürlükten yana olan tüm insanları, Donald Trump ile onun Siyonist işbirlikçilerinin liderlik ettiği ABD kibrine boyun eğmeyen Türklerin yanında yer almaya çağırıyorum" ifadelerini kullandı.

  • Fas’ta ABD ürünlerine boykot
  • Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) koordinatörlüğünde Fas’a gelen gönüllü öğrenciler, çok sayıda hastaya sağlık taraması yaptı. TİKA 5 bin hasta için kullanılmak üzere dezenfektan, steril bez, steril muhafaza poşetleri, eldiven, pamuk, tansiyon ve şeker ölçüm cihazları gibi çeşitli sağlık malzemeleri hibe etti.
#Fas
#Türkiye
#ABD
6 yıl önce