|

Türkiyeli Araplar partileşme kararı aldı

Beyt Nahreyn Arap-Arami Birliği çatısı altındaki Türkiyeli Araplar, partileşme kararı aldı. Bu nedenle birlik çatısı altında komisyon kuruldu. Birlik Sözcüsü Mim Yavuz Binbay, Türkiye nüfusunun yüzde 10’unu Arap ve Arami kökenli insanların oluşturduğunu belirterek, kapsamlı bir temsillerinin bulunmadığı için böyle karar aldıklarını ifade etti.

Yeni Şafak
16:07 - 2/02/2015 Monday
Güncelleme: 14:57 - 2/02/2015 Monday
IHA

Beyt Nahreyn Arap-Arami Birliği’nin aralık ayında gerçekleştirdiği değerlendirme konferansının sonuç bildirgesi açıklandı. Konuya ilişkin açıklama yapan Birlik Sözcüsü Mim Yavuz Binbay, konferansta birliğin çalışmaları ve sonuçlarının değerlendirildiğini belirterek, elde edilen sonuçların kalıcı olması ve geliştirilmesi alanında büyük eksiklikler tespit edildiğini ifade etti. Çünkü elde edilen kazanımların siyasal alanda temsilcisinin olmamasının, kazanılan hakların da korunması ve kalıcılaşmasını belirsizleştirdiğini kaydetti.  Binbay, Türkiye nüfusunun yüzde 10’unu Arap ve Arami kökenli insanların oluşturduğunu belirterek, kapsamlı bir temsillerinin bulunmadığı için partileşme kararı alındığını açıkladı


"BU TARİHİ BİR KARARDIR"

Binbay, demokratik taleplerini legal bir zeminde dile getirmek için partileşme çalışması kararı aldıklarına dikkat çekerek, özetle şunları kaydetti:


"Bu karar Türkiye’de Arap halkı için etnik-kültürel kimliğini kullanarak siyasal alana yansıması ilk olması anlamında tarihi bir karardır. Şimdi biz ideolojik bir parti olmayacağız, ulusal etnik-kültürel bir parti, bütün Arap-Arami halklarını etrafında toplayan bir parti olmak istiyoruz. O açıdan diğer partilerden farklarımız olacak. Diğer partiler daha çok ideolojik kesimlerin toplandığı, ideolojik katı kuralları olan, her ne kadar geniş kesimleri katmaya çalışsalar da belirli bir ideolojinin partileridirler. Biz öyle olmayacağız. Biz Arap-Arami halklarının bütün katmanlarını temsil etmek etnik ve kültürel sorunlarıyla ilgili siyaset üreten ve elde edilen kazanımların kalıcı olmasını hedefleyen siyasal temsilcisi olmak istiyoruz."

#Beyt Nahreyn Arap-Arami Birliği
#Birlik Sözcüsü
#Mim Yavuz Binbay
#demokratik talepler
#partileşme çalışması
#Türkiyeli Araplar partileşme kararı aldı
#Türkiyeli Araplar
#Araplar
9 years ago
default-profile-img