|

Türkiye’siz projenin yaşama şansı yok

Ankara Polatlı'daki Ateş Serbest 2018 faaliyetinin "seçkin gözlemci günü"nün tamamlanmasının ardından etkileyici ve başarılı bir faaliyetin gerçekleştirildiğini belirten Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Haber Merkezi
04:00 - 23/10/2018 Salı
Güncelleme: 04:17 - 23/10/2018 Salı
Yeni Şafak
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Venezuelalı mevkidaşı Vladimir Padrino ile bakanlıkta bir araya geldi. Askeri karşılama töreninin ardından ikili görüşmelere geçildi.
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Venezuelalı mevkidaşı Vladimir Padrino ile bakanlıkta bir araya geldi. Askeri karşılama töreninin ardından ikili görüşmelere geçildi.

Terörle mücadelede kararlılıkla sürdürülen operasyonlar hakkında bilgi veren Akar, “Sadece son 2 ayda yurt içi ve sınır ötesindeki kara ve hava operasyonlarda elebaşları da dahil olmak üzere yaklaşık 450 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Terör bitmeden durmak yok” dedi.

HERKES HESABINI BUNA GÖRE YAPSIN

Türkiye'nin iyi komşuluk ilişkilerinin geliştirilmesi isteği ve kazan-kazan anlayışında olduğunu her fırsatta dile getirdiğini anlatan Akar, şunları söyledi: "Kıbrıs'ta, Ege'de ve Doğu Akdeniz'de Türkiye'ye rağmen atılacak hiçbir adıma ve oldubittiye asla müsaade edilmeyecektir. Ege ve Akdeniz'de Türkiye ve KKTC'nin yer almadığı bir projenin yaşama şansı olmadığını herkes bilmeli ve bölgeyi tehlikeye atacak provokasyondan herkes vazgeçmeli, kaçınmalıdır. Silahlı Kuvvetlerimiz Ege'de, Doğu Akdeniz'de ülkemizin ve KKTC'nin hak ve menfaatlerini korumaya, Kıbrıs adasında uluslararası garanti ve ittifak antlaşmaları doğrultusunda barış ve güvenliğin teminatı olmaya devam edecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın herkes hesabını buna göre yapsın."

#Ankara
#Hulusi Akar
6 yıl önce