|

Ünü yurt dışına taştı

Ankara-Kars arasında sefer yapan Doğu Ekspresi, yurt dışından da ilgi görmeye başladı. İngiltere, Fransa, Irak, Almanya gibi ülkelerden gelen yabancı turistler de fenomen olan Doğu Ekspresi treni ile Kars’a seyahat ediyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/03/2018 четверг
Güncelleme: 00:26 - 15/03/2018 четверг
Yeni Şafak
Doğu Ekspresi'nin ünü dünyaya yayıldı.
Doğu Ekspresi'nin ünü dünyaya yayıldı.

İngiltere’nin başkenti Londra’dan Doğu Ekspresi seferini duyan Stephen Hargrave, yolculuk yapmak üzere Ankara’ya gelenlerden. Ankara’dan tren biletini alan Hargrave, Doğu Ekspresi ile yolculuk yaparak Kars’a ulaştı. İngiliz Stephen Hargrave, geçen yıl Türkiye’ye geldiğini ve İzmir’i gezdiğini ifade ederek şunları kaydetti: “Türkiye’ye geldiğimde İzmir tarafına gittim, çok farklı bir Türkiye görmüştüm ama şimdi gördüğüm Türkiye ondan tamamıyla farklı bir Türkiye"


HERKESE TAVSİYE EDİYORUM

"Bu seyahatte hem kar görebiliyorum hem ırmak suları hem de dağları görebiliyorum dolayısıyla çok farklı bir manzarayla karşılaştım" diyen Hargrave, "Herkese, İngiltere’deki arkadaşlarıma, bütün yabancı turistlere bu seyahati tavsiye ediyorum. Bunu yaptığım için de mutluyum. Kars’ta tarihi geçmişi olan bir yer hem onu görebilmek hem de onu yaşayabilmek çok güzel” dedi. Londra’dan gelen Lale Hamleci ise şunları söyledi: “Haberlerde gördüğüm Doğu Ekspresi ilgimi çekti. Türkiye’miz kadar güzel bir memleket yok.”

#Doğu Ekspresi
#Tren Yolculuğu
#Kars
6 лет назад