|

Valizini hazırla TÜYAP’a gidiyoruz!

TÜYAP İstanbul Kitap Fuarı, açıldığı ilk günden itibaren ziyaretçi akınına uğradı. Dikkati çekense stantlar arasında valiz ve pazar sepetiyle dolaşan okurlar oldu. 6 senedir valiziyle fuara gelen Cansu Yarış, “150 kitaplık bir listem var. Bazen aldığım kitaplar valize bile sığmıyor” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/11/2017 الثلاثاء
Güncelleme: 00:15 - 7/11/2017 الثلاثاء
Yeni Şafak
​Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı 36. kez kapılarını açarken birçok kitapsever, bir elinde liste bir elinde valizle stantları dolaştı.
​Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı 36. kez kapılarını açarken birçok kitapsever, bir elinde liste bir elinde valizle stantları dolaştı.

Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı 36. kez kapılarını açarken birçok kitapsever, bir elinde liste bir elinde valizle stantları dolaştı. Edebiyattan tarihe, siyasetten felsefeye her türlü kitabın yer aldığı 12 salonluk fuar alanında valiz ve pazar sepetiyle gelen insanlar dikkat çekti. Mimarlık öğrencisi olan 20 yaşındaki Cansu Yarış da valiziyle birlikte listesini hazırlayıp babasıyla fuara gelenlerden. Listesinde 150’ye yakın kitap olduğunu söyleyen Yarış, “6 senedir fuara valizle geliyorum. Takip ettiğim yazarların ve yayınların listesini tutuyorum. İnternetten çıkacak olan kitapların özetini okuyup hakkında yapılan yorumları inceliyorum. Beğendiğim kitap olduğunda da listeme alıyorum. Bazen aldığım kitaplar valize sığmıyor. Fantastik, bilim kurgu, polisiye ve romantik kitaplar ilgimi çekiyor” dedi. Cansu Yarış’ın babası ise evdeki durumu şöyle anlattı: “Kızım iyi bir okuyucudur. Onu hep destekledim. Odasının tamamı kitaplıktan oluşuyor. Orada 2 bine yakın kitapla birlikte yaşıyor. Her fuarda ortalama 200 kitap alırdı, bu sene az olmuş.”

FUARIN HAVASI HER ZAMAN BAŞKA

Beylikdüzü’nden önce Taksim’de yapılan kitap fuarını eskiden beri takip eden Ayfer Matlıoğlu da valizini kapıp gelenlerden. Tarih ve macera kitaplarına ilgi duyan Matlıoğlu, “Aldığım kitaplar poşetlere sığmadığı için birkaç yıldır valizle geliyorum. Fuara bir ay kala listeyi hazırlamaya başlarım. Bugün 30-35 kitap aldım. Sabah erken gelip kalabalık olmadan dönüyorum. Metrobüste valiz tepki görüyor. Aynı sebeple imza günlerine de kalamıyorum ne yazık ki” ifadelerini kullandı. Yeni çıkan kitapları internetten ve kitapçıları gezerek not eden Matlıoğlu, “Fuarın havası ve kitaba dokunmanın yeri her zaman ayrı” dedi. Fuar, 12 Kasım’a kadar ziyaret edilebilecek.

Filmler kitap satışını arttırdı

Altın Kitaplar Yayınevi’nin Basın Sorumlusu Bahar Gedik, “İnsanların yoğun ilgisi var. Tüyap Kitap Fuarı artık bir klasik haline geldi, insanlar birkaç saat de olsa mutlaka buraya geliyor” dedi. Gedik kitaplara artan ilgi hakkında şunları söyledi: “Bizim için yılın kitabı Dan Brown’ın Başlangıç’ı oldu. Bu kitabın da diğerleri gibi filmi olacaktır. Ayrıca Stephen King’in “O” ve “ Kara Kule” gibi kitaplarından uyarlanan filmler, diziler seyirciyle buluştu. Agatha Cristie’nin bir kısmı İstanbul’da geçen “Doğu Ekspresi’nde Cinayet” adlı romanı bu hafta vizyona giriyor. Bu filmlerin kitaplarına da ilgi artarak devam ediyor. Bunlar dışında çocuk kitaplarına da ilgi var.”


Heyecanlı okur azınlıkta

Nar Sahaf’ın sahibi Mehmet Çelik, “Fuara gelenlerin elinde liste var, ilgi yüksek ancak çok sakinler. Kitap araştıran, konu üzerine çalışan, koleksiyon yapan heyecanlı kişiler azınlıkta” diyor.

#TÜYAP
#Kitap Fuarı
٪d سنوات قبل