|

Vasiyeti yerine getirilecek

Şehit olmadan 4 gün önce ağabeyine mesaj göndererek “Olur da şehadet nasip olursa devletin verdiği tazminattan annemi babamı hacca gönder” diyen Er Sergen Pamukçu’nun vasiyetini Diyanet yerine getirecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/02/2018 Cumartesi
Güncelleme: 04:04 - 17/02/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Erbaş, şehit babası Fadil Pamukçu’ya Kur’an-ı Kerim ve Türk bayrağı hediye etti.
Erbaş, şehit babası Fadil Pamukçu’ya Kur’an-ı Kerim ve Türk bayrağı hediye etti.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit düşen Sözleşmeli Er Sergen Pamukçu’nun vasiyetinin kendileri tarafından yerine getirileceğini açıkladı. Erbaş, şehit Pamukçu’nun Hatay’da yaşayan ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Şehidin babası Fadil ve ağabeyi Selahattin Pamukçu ile görüşen Erbaş, şehitliğin peygamberlikten sonra insan oğluna nasip olacak en büyük mertebe olduğunu işaret etti.


ŞEHİT OLMADAN

Şehidin vasiyetini hatırlatan Erbaş, şunları kaydetti: “Şehidimizin çok önemli bir vasiyeti vardı, annesinin babasının hacca gönderilmesi noktasında. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak biz bunu üstleniyoruz. İnşallah kuraya girmeden annesini, babasını hacca götürmeyi planlayacağız. Tabii kendileri arzu ettikleri takdirde.”

Pamukçu şehit olmadan 4 gün önce ağabeyine bir mesaj göndererek vasiyette bulunmuştu. Pamukçu mesajında “Ağabey, olur da şehadet nasip olursa diye bildiriyorum. Devletimiz sigorta karşılığında ailemize yüklü miktarda tazminat veriyor. Bu parayla annemi babamı hacca gönder, babamın borcunu kapat, sen de evlen helali hoş olsun.” ifadelerini kullanmıştı.

#Afrin
#Şehit
#Sergen Pamuk
6 yıl önce