|

Ya siz temizleyin ya da biz temizleriz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Münbiç konusunda ABD’de bir savsaklama hissedersek önceki çizgiye döneriz. Ya siz temizleyin ya da biz temizleriz” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 17/10/2018 Çarşamba
Güncelleme: 04:09 - 17/10/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
​Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu
​Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Münbiç konusunda ABD'de bir savsaklama hissedersek önceki çizgiye döneriz. Ya siz temizleyin ya da biz temizleriz" diye konuştu. Çavuşoğlu ile KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde düzenlenen "Doğu Akdeniz'de Hukuk ve Siyaset" konulu sempozyumda konuştu. Çavuşoğlu, "Ada etrafında da bu sondajlarımızı sürdüreceğiz. Derdimiz kimseyle kavga etmek değil, zenginliklerin hakça paylaşılmasıdır" diye konuştu. Çavuşoğlu, Doğu Akdeniz'de gerek Türkiye'nin gerekse KKTC'nin ve Kıbrıs Türk halkının hakkını kimseye yedirmeyeceklerinin altını çizdi.

SAVCI UYGUN GÖRDÜĞÜNÜ SORGULAR

Çavuşoğlu daha sonra, Özersay ile bakanlık resmi konutunda görüşmelerin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu. "Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosu’nun istemesi halinde ülkesine gidip gidemeyeceği ve onunla ilgili bir soruşturma yapılıp yapılmayacağı"na ilişkin bir soru üzerine Çavuşoğlu, "Bugün Suudi Arabistan'ın herhangi bir diplomatı ülkesine gitmek isterse gidebilir. Bunda bir kısıtlama yok" diye konuştu. Çavuşoğlu, şöyle devam etti: "Başsavcı adına 'şu kişiye sorular sorulacak veya sorulmayacak' diyemeyiz. Ama yine Kaşıkçı'nın nişanlısının ifadeleri alındı. Başsavcılık, uygun gördüğü kişilerin ifadesine başvurabilir."

ÖNCEKİ ÇİZGİYE DÖNERİZ

Basın toplantısının ardından gazetecilere ayak üstü açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, Münbiç yol haritasına ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Münbiç konusunda ABD'de bir savsaklama hissedersek önceki çizgiye döneriz. Ya siz temizleyin ya da biz temizleriz" ifadesini kullandı.

#Mevlüt Çavuşoğlu
#Münbiç
#ABD
5 yıl önce