|

Yalanın belgesini getirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakınlarına iftira atan CHP’lilerin dün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na getirdiği makbuzlar, kendi yalanlarını belgeleyen dekontlardan oluştu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/12/2017 Salı
Güncelleme: 01:28 - 5/12/2017 Salı
Yeni Şafak
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun bir yalanı daha tescillendi.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun bir yalanı daha tescillendi.

ABD’deki 17-25 Aralık kumpasıyla eş zamanlı olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yakınlarına iftiralara başlayan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun bir yalanı daha tescillendi. Geçtiğimiz hafta partisinin grup toplantısında 17-25 Aralık darbe girişimine gönderme içeren “kutu”dan çıkardığı belgeleri sallayan Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın bazı yakınlarının yurt dışına para gönderdiğini iddia etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve avukatlarının bu duruma ilişkin açıklamalarına rağmen iftiralarına devam eden Kılıçdaroğlu’nun iddialarıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

DEKONTLAR YALANINI ORTAYA ÇIKARDI

Başsavcılık, soruşturma kapsamında CHP Genel Merkezi’ne yazı yazarak iddia konusu belgelerin savcılığa 10 gün içerisinde teslim edilmesini istedi. Belgeleri savcılığa vermeden önce geçtiğimiz günlerde basın mensuplarına dağıtan Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, dün saat 13.30’da Ankara Adliyesi’ne geldi. Tezcan ve beraberindeki heyet, 28 adet dekont ve 5 swift mesajından oluşan belgeleri Kaçakçılık ve Mali Suçlarla Mücadele Bürosu Başsavcı Vekili Musa Yücel’e teslim etti.

SAVCIYA BELGELERİ SUNAMADI

Ancak söz konusu dekontların Kılıçdaroğlu’nun iddiasıyla uzaktan yakından alakası olmadığı ortaya çıktı. Kılıçdaroğlu, açıklamalarında Erdoğan’ın yakınlarının Bellway Ltd Şirketi’ne para gönderdiğini iddia etti. Oysa CHP’lilerin savcılığa teslim ettiği belgelerde ise Bellway isimli şirketin Erdoğan’ın yakınlarına yaptığı para transferlerine ilişkin dekontlar yer alıyor. Günlerdir iftiralarına devam eden CHP’nin savcılığa sunduğu bu belgeler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Bu beş isim, asla o zikrettiği şirkete para göndermiş de değil. Aksine, şirketlerini satmaları nedeniyle onlara para geldi” şeklindeki açıklamasını doğruladı.

  • Şirket yetkilisi dinlenecek
  • Kılıçdaroğlu’nun, Erdoğan’ın yakınları tarafından para aktarıldığını iddia ettiği Bellway Ltd Şirketi’nin sahibi Bahattin Ayan geçtiğimiz hafta içerisinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu. Ayan, iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirterek, Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı belgelerin sahte olduğunu belirtmişti. Söz konusu suç duyurusunun yetkisizlik kararıyla Ankara Başsavcılığı’na geldiği öğrenildi. Suç duyurusunda bulunan şirket yetkilisinin soruşturma kapsamında dinlenebileceği ifade edildi.
#CHP
#Belge
#Özgür Özel
6 yıl önce