|

Yarın çağırsalar yine giderim

Zeytin Dalı Harekatı’nda yaralanan uzman çavuşlar Yüksel Özdilek ile Tayfun Bolat, bir an evvel iyileşip birliklerine dönecekleri günü bekliyor. Gazi Özdilek, “Bir kolum gitti ama ben daha ölmedim. Savaşırım, olmadı mermi taşırım. Yarın çağırsalar yine giderim” derken, Bolat da aklının silah arkadaşlarında kaldığını söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/02/2018 Perşembe
Güncelleme: 03:35 - 8/02/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Afrin'e giderken düğüne gider gibi hazırlandıklarını belirten Gazi Özdilek, "Ölürsek vatan için ölmüş, kalırsak da vatan için mücadele etmiş olacaktık" dedi.
Afrin'e giderken düğüne gider gibi hazırlandıklarını belirten Gazi Özdilek, "Ölürsek vatan için ölmüş, kalırsak da vatan için mücadele etmiş olacaktık" dedi.

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) terör örgütleri PYD/PKK ve DEAŞ mensuplarına yönelik yürütülen harekata katılan Aksaraylı Piyade Uzman Çavuş Yüksel Özdilek (27), şehit olması durumunda Telafer’de anaokulu, kreş veya kültür merkezi yaptırılarak adının verilmesi vasiyetinde bulunan Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan’ın şehit olduğu saldırıda sol kolundan yaralandı.

DÖNECEĞİ GÜNÜ BEKLİYOR

Kilis Devlet Hastanesi’ndeki ameliyatın ardından Ankara Gülhane Eğitim Araştırma Hastanesi’ne sevkedilen Özdilek, tedavisinin ardından taburcu edilerek Aksaray’ın Ortaköy ilçesindeki baba ocağına getirildi. Genel sağlık durumu iyi olan ve nekahet dönemini ailesinin yanında geçiren Özdilek, bir an evvel iyileşip arkadaşlarının yanına döneceği günü bekliyor.

O ANI ASLA UNUTAMAM

Zeytin Dalı Harekatı’nın başlangıcında öncü birlikler olarak ilerlerken, Gülbaba köyü mevkiinde pusuya düşürüldüklerini, o hain saldırı sırasında komutanı Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan’ın şehit olduğunu dile getiren Özdilek, “İlk gazilerimiz orada yaralandı, ilk şehidimiz Musa Özalkan’ı da orada kaybettik. Yanımda şehit oldu. O anı hayatım boyunca unutamam” diye konuştu.

SAVAŞAMAZSAM MERMİ TAŞIRIM

Harekata düğüne gider gibi hazırlandıklarını vurgulayan gazi Özdilek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Harekatta bir kolumdan vurularak gazi oldum fakat diğer elimle de silah kullanabilirim. Bir kolum gitti ama ben daha ölmedim. Yarın çağırsalar yine giderim. Ağır silah belki kullanamam ama tabancayla yine savaşırım. O da olmadı mermi taşırım. Tüm bunlar vatan mücadelemiz için.


Aklım orada kaldı

Zeytin Dalı Harekatı’nda sol bacağından yaralanan ve tedavisi için memleketi Samsun’a getirilen Uzman Çavuş Tayfun Bolat, bir an önce iyileşerek silah arkadaşlarının yanına dönmeyi hedefliyor. Gazi Bolat, harekatın 10’uncu gününde Kuru Tepe mevkiini ele geçirirken çıkan çatışmada iki şehit verdiklerini, kendisiyle 9 silah arkadaşının da yaralandığını belirtti. Afrin’de görev yapan silah arkadaşları ile sürekli görüştüğünü anlatan Tayfun Bolat, şunları söyledi: “İnşallah en kısa zamanda iyileşip tekrar aralarına katılırım. Kalbim de, aklım da hep silah arkadaşlarımla birlikte. Onlar hala Kuru Tepe mevkiinde ve ilerlemeye devam ediyorlar. Başka vatanımız yok, sonuna kadar vatanımızı koruyacağız.”

#TSK
#Afrin
#Gazi Özdilek
6 yıl önce