|

Yenildiysen çekileceksin

CHP’de seçimde alınan yenilginin ardından kılıçlar çekildi. İnce’nin Erzurum’dan başlattığı teşekkür turunun asıl amacının genel başkanlık için nabız yoklama ve delegelerle temas olarak değerlendirildi. “Çekil” diye ilk çıkışını yapan İnce, dün de Kılıçdaroğlu’na “Yenildiğini kabul edemeyen yenemez” sözleriyle mesaj gönderdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/07/2018 Perşembe
Güncelleme: 07:23 - 5/07/2018 Perşembe
Yeni Şafak
İnce, seçimlerden sonra teşekkür ziyaretlerine Erzurum’dan başladı.
İnce, seçimlerden sonra teşekkür ziyaretlerine Erzurum’dan başladı.

Seçim sonrasında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile partini Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce arasında kurultay restleşmesine sahne olan CHP'de delege hesapları şimdiden başladı.

Teşekkür turlarının başlangıcını Erzurum'dan yapan İnce'nin bu ziyaretlerinde delegelerle bir araya gelerek olağanüstü kurultay için nabız yoklayacağı belirtiliyor. İnce, ilk durağı Erzurum’da köprüleri attığı Kılıçdaroğlu'na mesaj verdi. Kılıçdaroğlu ile yediği yemeğin ‘abi-kardeş’ ilişkisi içerisinde geçtiğini savunan İnce, "Ben düşüncelerimi söyledim ve Genel Başkan'a bir teklifte bulundum. O teklifi herkesin duyması için de bunu basınla paylaştım. Benim gizli bir ajandam yok, millete asla yalan söylemeyeceğim diye bir söz vermiştim. O nedenle yaşananları bilsinler istedim ve süreci anlattım" dedi.

GENÇLERLE KAMPANYA

9 Eylül'de bir kampanya başlatacağını vurgulayan İnce, "'Türkiye’yi gençlerle yönetelim' kampanyası. CHP’nin 1 milyon 250 bin üyesi var. Ben 9 Eylül 2018’den 9 Eylül 2019’a kadar 1 milyon 250 bin genci üye yapma kampanyası bu. 18 ila 35 yaş arasında, partinin üye sayısı kadar. Bunu başaracağız. Sayıyı 1 yıl içinde iki katına çıkartırsak önümüzdeki cumhurbaşkanlığı seçiminde 15 milyonu 30 milyon yapacağız" diye konuştu.

YENİLDİĞİNİ KABUL EDEMEYEN YENEMEZ

Seçimlerde yenildiklerini hatırlatan İnce, "Yenildiğini kabul edemeyen yenemez. Yenildiysen geri çekileceksin, hazırlıklarını yapacaksın. En ciddi hazırlıklarını yapacaksın, bahane üretmeyeceksin" ifadelerini kullandı.



  • GENEL MERKEZ ATAKTA
  • CHP Genel Merkezi de İnce'nin hamlelerine karşı hazırlıklara başladı. Kılıçdaroğlu bugün partisinin Merkez Yönetim Kurulu'na başkanlık yapacak. Toplantıda, olağanüstü kurultay taleplerine ilişkin gelişmeler masaya yatırılacak. MYK'dan Kılıçdaroğlu'na destek bildirisi açıklanması bekleniyor. Ayrıca, toplantıda yerel seçimlere kadar olağanüstü kurultay yapılmayacağının mesajı yinelenecek.

Belki farklı sonuç çıkar


Basın mensuplarınca, Kılıçdaroğlu'nun bir basın kuruluşuna "Olağanüstü kurultay çağrısı yapmayacağım. Önümüzde yerel seçim var" şeklindeki açıklamaları hatırlatılan İnce, "Bakarız. Sayın Genel Başkan'la basın yoluyla konuşmam doğru olmaz, şık olmaz. Kendisiyle konuşurum ben, doğrusu odur. Yarın MYK var, belki farklı sonuçlar çıkar. Konuşuruz Sayın Genel Başkan’la, bunları değerlendiririz. Medya aracılığı ile konuşmak doğru olmaz. Döndüğümde kendisiyle konuşurum, açıklamalar yaparız" dedi.


#Muharrem İnce
#CHP
6 yıl önce