|

YKS dil birincisi İmam Hatip'ten

Son yıllarda öğrencilerin hem tercihinde hem de başarılarında önemli bir yer tutan İmam Hatip liseleri bu yılki sınavlarda da Türkiye genelinde başarılarına devam etti. Beyoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Ahmet Bera Nasuhbeyoğlu, YKS Türkiye dil birincisi oldu.

Yeni Şafak
11:53 - 3/08/2018 Cuma
Güncelleme: 12:09 - 3/08/2018 Cuma
Yeni Şafak
İmam Hatip liseleri öğrencilerinin son yıllarda sınavlarda kazandıkları başarılar dikkati çekiyor.
İmam Hatip liseleri öğrencilerinin son yıllarda sınavlarda kazandıkları başarılar dikkati çekiyor.

İmam Hatip liseleri son yıllarda hem tercih oranlarının yüksek olması hem de kazanılan başarılarla adından söz ettirmeye devam ediyor.

Bu başarıların son örneği Beyoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde yaşandı.

YKS birincisi İmam Hatip'ten

Beyoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Ahmet Bera Nasuhbeyoğlu, YKS Türkiye dil birincisi oldu.


İmam Hatip tercih edenlerin sayısı artıyor

Geçtiğimiz günlerde YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından bazı haberlerde İmam Hatiplerin öğrenciler tarafından tercih edilmediği iddia edilmiş, ancak yetkililer açıkladıkları rakamlarla bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını ortaya koymuştu.

ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, liselere yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından basında yer alan 'imam hatip liselerinin tercih edilmediği' yönündeki iddialarla ilgili "Vatandaşlarımız, aslında imam hatiplerle ilgili iyi bir tablo olduğunu çok rahat görebilirler. Geçen yıl yüzde 13 civarında olan imam hatip lise tercihleri, bugün itibarıyla yüzde 15. Önümüzdeki bu bir aydaki tercihler de dahil edildiğinde yaklaşık yüzde 16-17 gibi bir oranda imam hatip tercihlerini görmüş olacağız" açıklanmasında bulunmuştu.

#YKS
#İmam Hatip
#Başarı
6 yıl önce