|

Yolu uzatan taksici için 10 yıl hapis

Kadıköy’den Sabiha Gökçen Havalimanı’na gitmek isteyen turiste İstanbul turu attırarak yolu uzatan ticari taksi şoförü E.C. hakkında “nitelikli dolandırıcılık” suçundan 10 yıla kadar hapis cezası istendi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/02/2018 Perşembe
Güncelleme: 00:30 - 22/02/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Gerekçe; Serbest meslek sahibi kişiler tarafından, mesleklerinden dolayı kendilerine duyulan güvenin kötüye kullanılması suretiyle nitelikli dolandırıcılık
Gerekçe; Serbest meslek sahibi kişiler tarafından, mesleklerinden dolayı kendilerine duyulan güvenin kötüye kullanılması suretiyle nitelikli dolandırıcılık

İstanbul’da aracına binen turisti İstanbul’da dolaştırarak yolu uzatan taksi şoförü hakkında 3 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, İstanbul’a turist olarak gelen Suudi Arabistan uyruklu A.N.M.’nin, Kadıköy'den Sabiha Gökçen Havalimanı’na gitmek amacıyla şüpheli E.C.’nin şoförlüğünü yaptığı ticari taksiye bindiği kaydedildi. Turist müşterisinin İstanbul’u ve havaalanı güzergahını bilmemesinden faydalanan şüpheli, daha uzun mesafe kat edip daha fazla taksi ücreti alabilmek için kasıtlı olarak Yavuz Sultan Selim Köprüsü yolundan Avrupa Yakası’na geçti. Müşterisine İstanbul turu attıran taksici, daha sonra Anadolu Yakası’na geçerek, farklı güzergahları kullanmak suretiyle yolu uzattı.

TURİST UÇAĞINI KAÇIRDI

Yarım saatlik mesafe için saatlerce trafikte oyalanan turist, Sabiha Gökçen Havalimanı’na ancak 20.50’de ulaşabildi. Suudi Arabistanlı A.N.M., geciktiği için saat 21.15’teki uçağını kaçırdı. Zamanında havaalanına gidemeyen turist taksciden şikayetçi oldu. İddianamede, taksi şoförünün, kendisine duyulan güveni suistimal ettiği, müştekiyi aldatarak menfaat sağlamak amacıyla dolandırıcılık suçunu işlediği ifade edildi. Şüpheli E.C. hakkında, “serbest meslek sahibi kişiler tarafından, mesleklerinden dolayı kendilerine duyulan güvenin kötüye kullanılması suretiyle nitelikli dolandırıcılık” suçundan 3 yıldan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

İddianamede şüphelinin ifadesine de yer verildi. Taksici E.C., saptığı yolun havalimanının ters istikametindeki üçüncü köprü yolu olduğunu bilmediğini öne sürdü. İddianame, Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

#İstanbul
#Taksici
#Hapis
6 yıl önce