|

Yolumuzdan çeviremeyecekler

Başbakan Yıldırım seçim ittifakı ile ilgili, “Türkiye, milli mutabakatla, ittifakla gücünü birleştirmeye, büyümeye devam edecektir. Başkalarının yıkıcı eylemleri, bizi asla yolumuzdan çevirmeyecek” dedi. Terör destekçisi ABD'ye de seslenen Yıldırım, “Politikamız dostlukları artırmak üzerinedir. Ama konu memleket olursa gerisi teferruattır” şeklinde konuştu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/01/2018 Pazar
Güncelleme: 02:56 - 14/01/2018 Pazar
Yeni Şafak
​AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin Niğde ve Aksaray kongrelerinde konuş
​AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin Niğde ve Aksaray kongrelerinde konuş

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin Niğde ve Aksaray kongrelerinde konuşmalarda, “Türkiye, milli mutabakatla, ittifakla gücünü birleştirmeye, büyümeye devam edecektir. Başkalarının yıkıcı ve eleştiri dolu eylemleri, bizi asla yolumuzdan çevirmeyecek.” dedi. “Türkiye’nin güney sınırlarından ülkemize, insanımıza yapılan saldırıların, tacizlerin elbette karşılıksız kalmayacağını cümle alem bilmelidir.” diyen Yıldırım, “Bu ülkeye içeriden ve dışarıdan terör marifetiyle zarar vermek isteyenler, misliyle karşılığını alacaktır.” şeklinde konuştu.

ŞEHİT HALİSDEMİR'E RAHMET

15 Temmuz hain darbe girişiminde Niğde’den Ömer Halisdemir ve 5 arkadaşının şehit olduğunu ve rahmet dilediğini belirten Yıldırım, şöyle devam etti: “Unutmayalım, emperyalistler hiçbir zaman ülkemiz üzerindeki planlarından vazgeçmeden içimizde işbirlikçiler bulunca gücümüzü azaltacak projeleri, planları hayata geçirmeye çalışıyorlar. Bizim gözümüzde terör bir sonuçtur. Geri planda emperyalistlerin emelleri, hedefleri vardır. Bu gerçeği hiçbir zaman aklımızdan çıkarmayacağız. Türkiye düşmanlarının heveslerini kursaklarında bırakmak için milletçe birbirimizi daha çok seveceğiz, daha fazla kenetleneceğiz.

BÜYÜK İMTİHANLARDAN GEÇTİK

AK Parti, tutuculuğa teslim olmayan, gelecek vizyonu olan bir partidir. Gelecek vizyonumuz milletin birliğini, kardeşliğini sağlamış, terörü tedavülden çıkarmış bir ükedir. Bugüne kadar imkansız denenleri başardık. Büyük zorluklardan, imtihanlardan geçtik. Bunu da başaracağız. Kimse bizi yolumuzdan, istikametimizden alıkoyamayacaktır. Türkiye, milli mutabakatla, ittifakla gücünü birleştirmeye, büyümeye devam edecektir. Başkalarının yıkıcı ve eleştiri dolu eylemleri, bizi asla yolumuzdan çevirmeyecek. Biz inşa etmeye, kırgın gönülleri kazanmaya devam edeceğiz. Bizim için ülkemizin, vatandaşlarımızın geleceği, güvenliği her şeyin üzerindedir.

ÇUKUR SİYASETİNİ BİTİRDİK

Terörle mücadelemizin ardından yerle bir olan, çukur siyasetiyle harabeye dönen illerimizi, ilçelerimizi yeniden inşa ederek, 26 binden fazla konutu yeniden yapıp orada vatandaşlarımıza teslim ediyoruz. Kayyum atanan 90’dan fazla belediyede 2,5 milyar lira yatırım yapılarak, o bölgelerin, illerin, ilçelerin bütün alt yapısı yenilendi. Daha önceki belediyeler maalesef aldıkları paraları hizmet için harcamadıkları gibi Ankara’dan gönderilen paraları dağa, teröristlere daha fazla insan öldürmesi, daha fazla kaos çıkarması için aktardılar.

KONU MEMLEKETSE GERİSİ TEFERRUATTIR

Suriye’deki PYD, YPG, PKK yapılanmasını destekleyen emperyalist güçler, bu bölgede acının, gözyaşının, kanın son bulmasını istemiyor. Bütün vatandaşlarım bilsin, Türkiye’nin güney sınırlarından ülkemize saldırıların, tacizlerin elbette karşılıksız kalmayacağını cümle alem bilmelidir. Bu ülkeye içeriden ve dışarıdan terör marifetiyle zarar vermek isteyenler, misliyle karşılığını alacaktır. Politikamız esas itibarıyla dostlukları artırmak üzerinedir. Ama konu memleket olursa, konu bayrak olursa, konu millet olursa gerisi teferruattır.”

  • Kılıçdaroğlu'nda yalan gani
  • CHP lideri Kılıçdaroğlu’na birkaç kelime söylemek istediğini belirten Yıldırım, şöyle devam etti: “Her ne kadar laftan anlamasa da vatandaşlarımızın gerçeği öğrenmesi için bazı hususlara kısa kısa değinmenin yararı olduğunu düşünüyorum. Maalesef bu anamuhalefet partisi başkanında yalan gani, arkasından yetişmenin imkanı yok. Yani 15 yıldır 25 bin kilometre bölünmüş yol yaptık, onun yalanları bundan daha fazla tutuyor. Bizim yollar bile söyledikleri yalanların gerisinde kalıyor. Bugün konuşmasında diyor ki ‘Efendim benim sözüm var, adaları geri alacağım’. ‘Adalar bizim mi, Yunanistan mı?’ diye soru soruyor. Sen o soruyu bize soracağına git de zamanında bu adaları teslim edenlere sor. Bu adalar ne zaman teslim edildi oraya? Onun hesabını git de bu adaları onlara teslim edenlere sor. Ağzımı açtırma bak, konuştum mu altından kalkamazsın.”
  • ANCAK MAKETİNİ YAPARLAR
  • CHP’li bir milletvekilinin, tamamlanamadığı gerekçesiyle Niğde Havaalanı arsasına, “Niğde” adlı dev uçak maketi yerleştirmesini hatırlatan Yıldırım, şunları kaydetti: “Evvelsi gün de gelmişler Niğde’de uçak maketi açmışlar. Onların yapacağı makettir, başka bir iş yapamazlar. Onlar ne havaalanı, ne bölünmüş yol, ne de hızlı tren yapabilir, ancak oyuncaklar yapabilirler. Oyuncaklarla da oynamaktan başka hiçbir şey yapamazlar.”
#Binali Yıldırım
#Poliitka
#CHP
6 yıl önce