Yunanistan el koymuştu: Bin 55 gümüş sikke ait olduğu Türk topraklarına kavuştu

Seda Ekinci
12:07, 20/12/2024, CumaG: Güncelleme: 12:10, 20/12/2024, Cuma
Yeni Şafak
Yunanistan el koymuştu: Bin 55 gümüş sikke ait olduğu Türk topraklarına kavuştu
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Yunanistan'da ele geçirilen Türkiye'ye ait tarihi eserleri yurda getirdi.

Yunanistan sınır kapısında yapılan aramalarda ele geçirilen ve Türkiye'ye ait olduğu belirlenen bin 55 sikke ait olduğu topraklara kavuştu. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy M.Ö. 7'nci yüzyıldan M.Ö. 5'inci yüzyıla kadar süren tarih aralığında basılmış sikkeleri resmi törenle teslim alarak Türkiye'ye getirdi. Bakan Ersoy, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, tarihe ışık tutan eserleri ülkeye geri kazandırmaktan duyduğu mutluluğu belirtti.

Yunanistan'ın Kipi Sınır Kapısı'ndaki yapılan aramalarda Türkiye'ye ait olduğu belirlenen bin 55 sikke ele geçirilmişti.

M.Ö. 7'nci yüzyıldan M.Ö. 5'inci yüzyıla kadar süren tarih aralığında basılmış sikkeleri resmi törenle teslim alan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarihi eserleri yurda getirdi.

Bakan Ersoy, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, tarihe ışık tutan eserleri ülkeye geri kazandırmaktan duyduğu mutluluğu belirtti.
İşte Bakan Ersoy'un o paylaşımı;
  • Anadolu’nun tarihine ışık tutan 1055 gümüş sikkeyi ait oldukları topraklara kavuşturmanın gururunu yaşıyoruz.

  • Yunanistan’da teslim aldığımız bu eşsiz kültürel mirasımızı bugün vatanımıza getirdik. Bakanlığımızın yoğun çalışmaları ve Yunanistan ile yapılan iş birliği sayesinde tarihin bu kıymetli parçalarını ülkemize geri kazandırdık.

  • Bu sürecin başarıyla tamamlanmasında gösterdikleri iş birliği için Yunanistan Kültür ve Spor Bakanı Sayın Lina Mendoni’ye ve Atina Nümismatik Müzesi yetkililerine şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca, emeği geçen başta Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğümüz olmak üzere tüm ekip arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.

  • Kültürel miras, insanlığın ortak değeridir. Bu değerlerin korunması ve ait oldukları topraklara dönmesi için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz.


Türkiye tarihinin en büyük tarihi eser operasyonu
Gündem
Türkiye tarihinin en büyük tarihi eser operasyonu
11 tarihi eser Türkiye''ye getirildi
Hayat
11 tarihi eser Türkiye''ye getirildi
Türkiye tarihi eser mücadelesiyle rol model oldu
Hayat
Türkiye tarihi eser mücadelesiyle rol model oldu
'Türkiye tarihi eser kaçakçılığında en mağdur ülke'
Hayat
'Türkiye tarihi eser kaçakçılığında en mağdur ülke'

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026