|

Yüzlerine tükürdü

TSK'nın Afrin’de teröristlere yönelik düzenlediği ’Zeytin Dalı Harekatı’nda, Üsteğmen Oğuz Kaan Usta ile Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı’nı şehit eden, jandarma ve MİT’in Suriye’de ortakalaşa düzenlediği operasyonla yakalanıp Türkiye’ye getirilen, terör örgütü PKK/YPG üyesi 9 terörist tutuklandı.

Haber Merkezi
04:00 - 19/09/2018 Çarşamba
Güncelleme: 02:25 - 19/09/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Adliye önünde 70 yaşındaki Fatma İzzettinoğlu Türk bayrağı açarak, “Teröristlerin yüzüne tükürmeye geldim. İdam istiyoruz” dedi.
Adliye önünde 70 yaşındaki Fatma İzzettinoğlu Türk bayrağı açarak, “Teröristlerin yüzüne tükürmeye geldim. İdam istiyoruz” dedi.

’Zeytin Dalı Harekatı’nın 4’üncü günü olan 23 Ocak’ta, Ömeruşağı köyü bölgesinde çıkan çatışmada, Üsteğmen Oğuz Kaan Usta ve Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı şehit olmuştu.

NAAŞLARI 2 AY SONRA BULUNDU

Şehit askerlerin naaşı, 2 ay sonra teröristlerden temizlenen bölgede bulunarak, getirildiği Kayseri’de ve Ankara’da toprağa verilmişti. 2 askerin şehit edilmesi ve 1’inin naaşının kaçırılması olayına karışan 9 terörist, 14 Eylül’de Afrin’e bağlı Raco beldesinde, jandarma ve MİT’in düzenlediği operasyonla yakalanmıştı. Türkiye’ye getirilen teröristler, Hatay İl Jandarma Komutanlığı’nda sorguya alındı.


BAYRAKLI TEPKİ

İfadelerinde örgütün Suriye’deki ve Türkiye’deki yapılanması ile ilgili bilgiler verdiği öğrenilen teröristler, 4 günlük gözaltı sürelerinin dolmasının ardından dün jandarma ekiplerinin geniş güvenlik önlemi altında Hatay Adliyesi’ne getirildi. Teröristlerin adliyeye getirilişi sırasında 70 yaşındaki Fatma İzzettinoğlu Türk bayrağı açtı. İzzettinoğlu, "Teröristlerin yüzüne tükürmeye geldim. İdam istiyoruz" dedi.Savcılıktaki işlemlerinin ardından teröristler, “silahlı terör örgütüne üye olma” ve “devletin birliğini ve ülke bütünlüğü bozmak” suçlarından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.9 terörist çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

#Hatay
#PKK
#Reyhanlı
6 yıl önce
default-profile-img