|

Zeytin Dalı sürprizi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe’de dün sürpriz isimleri kabul etti. Erdoğan, Zeytin Dalı Harekâtı’na katılan bazı ÖSO üyelerini MİT istihbarat birim başkanlarıyla birlikte ağırladı. Zirvede Başbakan Yıldırım ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan da yer aldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/04/2018 الجمعة
Güncelleme: 02:36 - 6/04/2018 الجمعة
Yeni Şafak
Irak’ın Ankara Büyükelçisi Hüseyin Mahmud Fadlallah El Hatib, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Külliye’de güven mektubu sundu.
Irak’ın Ankara Büyükelçisi Hüseyin Mahmud Fadlallah El Hatib, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Külliye’de güven mektubu sundu.

Başkent Ankara’da her perşembe gerçekleşen ‘devlet günü’ görüşmeleri sürpriz bir zirveye dönüştü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün önce haftalık kabul çerçevesinde Başbakan Binali Yıldırım’la Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir araya geldi. Erdoğan, Başbakan Yıldırım’ın ardından MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ı kabul etti. Ancak dünkü kabul öncekilerden bir farkla gerçekleşti. Edinilen bilgilere göre, Erdoğan’ın Fidan’ı kabulünde Zeytin Dalı Harekâtı’nda görev alan istihbarat birim başkanlarının yanısıra ‘dost unsurların’ yöneticileri de hazır bulundu. Dost unsur yöneticilerinin Özgür Suriye Ordusu yetkilileri olduğu öğrenildi. Sözkonusu görüşmede Başbakan Yıldırım da yer aldı.

ELÇİLER BEŞTEPE’DE

Zeytin Dalı Harekâtı sürecinin ele alındığı sanılan toplantıda, Rusya’nın “PKK unsurları Tel Rıfat’tan çekildi” şeklindeki açıklamaları da masaya yatırıldı. Erdoğan toplantının ardından sırasıyla, Irak Büyükelçisi Hüseyin Mahmud Fadlallah El Hatib’in, Yeni Zelanda Büyükelçisi Wendy Jane Hinton’ın, Sırbistan Büyükelçisi Zoran Markovic’in güven mektuplarını kabul etti. Erdoğan, büyükelçilerin eş ve çocuklarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi. Erdoğan daha sonra Genelkumay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ı kabul etti.

5. DİL RUSÇA OLDU

Bu arada önceki gün Ankara’da gerçekleştiren Suriye zirvesinin yansımaları sürüyor. Sosyal paylaşım sitesi Twitter’da Türkçe, İngilizce, Arapça ve Fransızca olmak üzere 4 dilde yayınlarını sürdüren Cumhurbaşkanlığı hesabı, Akkuyu Nükleer Güç Santrali Temel Atma Töreni’nin ardından Rusça yayına da başladı. Cumhurbaşkanlığının ‘@tcbestepe_ru’ adlı hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Putin’i resmi karşılama töreni, Mersin Akkuyu Nükleer Güç Santrali Temel Atma Töreni ve Erdoğan ile Putin’in düzenlediği ortak basın toplantısı canlı olarak yayınlandı. Rusça yapılan canlı yayınlar ilk gün 70 bin kişi tarafından takip edilirken gün boyu süren programlara yönelik Rusça paylaşımlar ise 700 bine yakın kişiye ulaştı. Rusçanın eklenmesiyle yayın yaptığı dillerin sayısı 5’e yükselen Cumhurbaşkanlığının, diğer dillerde de yayın yapmak için hazırlıkları devam ediyor.


Bay Kemal’e 500 bin TL’lik dava

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında, 3 Nisan’da partisinin TBMM Grup Toplantısındaki açıklamalarından dolayı 500 bin liralık tazminat davası açtı. Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın tarafından Ankara Asliye Hukuk Mahkemesi’ne verilen 15 sayfalık dava dilekçesinde şu ifadeler kullanıldı: “Kılıçdaroğlu’nun iddialarıyla ilgili daha önce çeşitli vesilelerle açıklama yapılmış, iddiaların haksız ve mesnetsiz olduğu izah edilmiştir. Ancak aynı iddiaların tekrarlanmasından anlaşılacağı gibi davalı, gerçeklerle yüzleşmek yerine inandığı yalanların konforunda yaşamayı tercih etmektedir. Şunu ifade etmek gerekir ki gerçeklerin bu ölçüde çarptırılması, yalanın bu kadar rahat ifade edilmesi, hakaret ve iftiranın bu denli olağanlaştırılması geçmişte örneklerini pekçok kez müşahede ettiğimiz bir FETÖ ahlakıdır. Bu ahlakın, ana muhalefet partisi liderinin şahsında tecessüm etmesi ülkemiz için kaygı vericidir.”

#Türkiye
#Rusya
#Zeytin Dalı Harekâtı
٪d سنوات قبل