|

Hatay’da orman yangını! Hatay'da 10 hektarlık alan zarar gördü

Hatay’ın Antakya ilçesi Serinyol Mahallesi kırsalında öğle saatlerinde çıkan yangında 10 hektarlık kızılçam ormanı zarar gördü.

Yeni Şafak
17:15 - 25/07/2017 Salı
Güncelleme: 17:19 - 25/07/2017 Salı
IHA
Hatay’da orman yangını! Hatay'da 10 hektarlık alan zarar gördü
Hatay’da orman yangını! Hatay'da 10 hektarlık alan zarar gördü

Hatay’ın Antakya ilçesi Serinyol Mahallesi kırsalında öğle saatlerinde çıkan yangında 10 hektarlık kızılçam ormanı zarar gördü.

Amanos Dağı eteklerinde çıkan orman yangını farklı noktalara sıçraması sonucunda rüzgarın etkisiyle de büyüdü. Yangına Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri 2 uçak, 1 helikopter, 3 iş makinesi, 14 arazöz, 7 su tankı ve 80 yangın söndürme işçisiyle müdahale etti.

Bölgenin sarp ve sık ağaçlık olması nedeniyle yangın söndürme çalışmaları güçlükle sürdürülüyor.

Hatay'ın Suriye sınırında 18 yabancı uyruklu yakalandı

Hatay'ın Yayladağı ilçesindeki Suriye sınırından Türkiye'ye yasa dışı yollardan girdikleri belirlenen 18 yabancı uyruklu yakalandı.

3. Hudut Tabur Komutanlığı ekipleri, Topraktutan Karakolu sorumluluk sahasında yaptıkları arazi taramasında Türkiye'ye yasa dışı yollardan giren bir grubu fark etti.

Sınır birlikleri tarafından yakalanan 18 kişinin Suriyeli oldukları belirlendi.

Güvenlik soruşturması için jandarma tarafından teslim alınan yabancı uyruklular, işlemlerin ardından sınır dışı edildi.

Hatay'da denizde çok sayıda ölü balık bulundu

Hatay'ın Samandağ ilçesinde denizde çekim yapan su altı görüntü yönetmeni Tahsin Ceylan, dinamitle telef edildiği belirlenen çok sayıda balık buldu.

Ceylan'ın, Samandağ-Yayladağı arasındaki Kamışlı Koyu noktasında bulduğu ölü balıklar, tekneyle Çevlik Limanı'na getirildi. Balıklar, daha sonra İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü görevlilerine teslim edildi.

Tahsin Ceylan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Samandağ Kaymakamlığının bir projesi kapsamında çalışma gerçekleştirdikleri sırada denizde bir hareketlilik fark ettiklerini söyledi.

Hareketliliğin olduğu noktaya doğru gittiklerinde oradaki kişilerin uzaklaştığını anlatan Ceylan, "Ölü balıkları gördük. Daldığımızda, inanılmaz bir manzaraydı. Buradakinin 5 katı kadar daha suyun altında ölü balık var. Sanırım önceden bu bölgeyi yemlediler ve ardından dinamit attılar. Dinamit sadece balıkları değil tüm yaşamı mahvediyor, trajik bir olay. Yaklaşık 100 metrekarelik alanda silme balık ölüleri dolu." dedi.

Kaymakam Cahit Çelik de Samandağ-Yayladağı arasında bazı vatandaşların dinamitle balık avlamaya çalıştığını belirtti.

Ceylan'ın bölgede dinamitle öldürüldüğü belirlenen yaklaşık 30 kilogram balığı toplayıp getirdiğini bildiren Çelik, şunları kaydetti:

"Akdeniz'de bir vahşet, katliam yaşandı, bunu yapanları kınıyorum. Çevreye, doğaya karşı insanların duyarsız olması beni üzüyor. Bu olayı, misafirlerine en güzel sofrayı hazırlayanın o cömertliğine karşı, misafirin nimetleri saçması gibi görüyorum. Belki bir iki balık topluyorlar ama hem kendi çocuklarının rızklarını kesiyorlar hem de doğal dengeye zarar veriyorlar."

Çelik, dinamitle balık avcılığı konusunda denetimlerin daha da artırılacağını, bunu engellemek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

#Hatay
#orman yangını
#antakya
7 yıl önce