|

Hatay Valiliğinden son dakika şebeke suyu açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "Elimizdeki sonuçlara göre, Hatay’da şebeke suyu, içme suyu olarak kullanılmaya şu aşamada elverişli değildir. Şebeke suyu, şu aşamada ancak günlük kullanıma elverişlidir" ifadelerini kullanmıştı. Şebeke suya kullanımına ilişkin Hatay Valiliğinden son dakika açıklaması geldi. Valilik, “Hijyen amacıyla şebeke suyunun kullanılmasında herhangi bir sorun bulunmamaktadır.” açıklamasında bulundu. Peki Hatay'da şebeke suyu içilebilir mi? İşte Hatay Valiliğinden yapılan açıklamanın detayları.

13:55 - 4/03/2023 Cumartesi
Yeni Şafak
Hatay'da şebeke suyu temiz mi?
Hatay'da şebeke suyu temiz mi?

Depremin en büyük hasarı verdiği Hatay'da şebeke suyu ile ilgili yapılan çalışmalar tamamlandı. Arızların giderilmesi ile birlikte suyun verildiğini bildiren valilik, hijyen amaçlı kullanımın uygun olduğunu, ancak içme suyu olarak şuanda tercih edilmemesi gerektiğini bildirdi.

Hatay'da şebeke suyu içilebilir mi?

Valilik açıklamasında, "Hatay genelinde deprem sebebi ile meydana gelen şebeke arızaları ekiplerimizin yoğun çalışmaları sonucu giderilmiştir. Hijyen amacıyla şebeke suyunun kullanılmasında herhangi bir sorun bulunmamaktadır. İçme suyu olarak damacana ve şişe su kullanılması gerekmektedir. AFAD tarafından bölgeye içme suyu sevkiyatı sürekli olarak yapılmakta olup, yeterli su stokumuz mevcuttur. Sosyal medyada bu konuda kara propaganda yapanlar hakkında gerekli cezai işlemler yapılmaktadır" ifadelerine yer verildi.



#hatay
#hatay valiliği
#hatay şebeke suyu
#hatay deprem
1 yıl önce