|

50 türde sosyal yardım

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, tek seferlik yardımlar dahil sosyal yardımların farklı kalemlerinden 4,9 milyon haneyi yararlandırdıklarını bildirdi.

04:00 - 19/03/2024 Salı
Güncelleme: 02:03 - 19/03/2024 Salı
Yeni Şafak
Mahinur Özdemir Göktaş.
Mahinur Özdemir Göktaş.

Bakan Göktaş, tüm toplumu hedefleyen sosyal yardımlara ve sosyal hizmetlere ilişkin mevcut çalışmaların “Hiç kimseyi geride bırakmayan sosyal devlet” anlayışıyla geliştirmeye devam edeceklerini söyledi.

KİMSEYİ GERİDE BIRAKMIYORUZ

Sosyal yardım programlarını hak temelli, nesnel ve etkin bir şekilde geliştirdiklerini kaydeden Bakan Göktaş, “2002 yılında 4 farklı sosyal yardım programı yürütülürken, bu rakamı 50’nin üzerine çıkarttık. Sosyal yardım kalemlerinin çeşitlenmesiyle bu yardımlara ulaşan vatandaşlarımızın sayısı artmaktadır. Türkiye, dünyadaki en kuşatıcı sosyal destek sistemine sahip ülkelerden biri. Kimseyi geride bırakmama anlayışımızı sosyal yardımlar konusunda da kararlı bir şekilde sürdürüyoruz” diye konuştu.

FARKINDALIK ARTTI, BAŞVURU KOLAYLAŞTI

Vatandaşların son yıllarda sosyal yardımlar hakkındaki farkındalık düzeyinin arttığına vurgu yapan Bakan Göktaş, “Sosyal yardımlarla ilgili farkındalık düzeyi, erişim kanallarının çeşitlenmesi ve başvuru prosedürlerinin kolaylaşması ile birlikte arttı. Sosyal yardımların hizmet sunumu iyileştirildi, yardıma ulaşma süreçleri kolaylaştırıldı ve böylelikle 30 gün süren başvuru süresi dakikalara indirildi” dedi.




#Mahinur Özdemir
#Aktüel
#Aile
#Toplum
1 ay önce