|

Beşi bir arada

Günümüzde anne babaların en büyük dertlerinden biri çocuklarının eğitimleri. O kurstan bu kursa, o atölyeden bu atölyeye çocuklarını getirip götürmekten helak olan anne babaların yanı sıra, güvenilir eğitim kurumlarının peşine düşüp, çocuğuna nerede hangi eğitimi aldıracağına bir türlü karar veremeyen anne babalara da rastlamak işten bile değil.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/05/2015 Pazar
Güncelleme: 20:41 - 2/05/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Bistanbul Eğitim ve Psikolojik Danışma Merkezi, ebeveynleri bu konuda bir miktar rahatlatacak gibi görünüyor. Psikolojik danışmanlıktan akademik eğitimlere, yaşam becerileri atölyelerine kadar birçok eğitim metodunu içinde barındıran merkezde, çocuklar isteklerine göre sanatla, sporla, özel gün etkinlikleriyle, tamirattan resim sanatına kadar farklı dallarla uğraşabiliyor. Aileler de İstanbul keşmekeşinde oradan oraya gitmekten kurtulmuş oluyor. Bahçelievler'de geçtiğimiz yıl faaliyet göstermeye başlayan Bistanbul, sadece çocuklara değil yetişkinlere de hizmet veriyor. Üstelik Bistanbul'da gece çocuk bakımı hizmeti bile var. Çocukların milli ve manevi kimliklerinin en iyi şekilde oluşturması hedeflenmiş.



RUHLARINI KEŞFETSİNLER


Bistanbul'un kurucularından oyun terapisti Serap Buharalı, 'Çocuklar için okul çıkışları ve hafta sonlarında onlara destek olup, yanlarında olabileceğimiz bir mekân olsun istedik. Yeteneklerini geliştirebilecekleri, kendilerini fark edebilecekleri bir yaşam alanı oluşturmak istedik. Sonra da bu projeyi başlattık' sözleriyle Bistanbul'u anlatıyor. Çocukların yalnızca test çözerek hayata hazırlanamayacağını söyleyen Buharalı, “Şu andaki eğitim sistemi yalnızca akla yatırım yapıyor. Çocuklarımız yalnızca test çözüyor, bilgi öğreniyor. Oysa “beden” ve “ruh” da var. Yani bu üçü bir arada olmalı. Çocuklar 20'li yaşlarında değil daha öncesinde farkındalıklarını yakalayabilmeli ve daha ilkokul çağlarında bunu gerçekleştirebilmeli. Bu doğrultuda hem aktivite merkezli hem ders odaklı olarak istedikleri alanda kendilerini gösterebilecekleri yönde bir ortamı çocuklarımıza sunduk.” diyor.



AVM'LERE MAHKÛM DEĞİLİZ


Bistanbul, çocukların AVM'lere ve tabletlere mahkûm olmadan yaşayabilecekleri, farklı atölyelerde vakit geçirebilecekleri çok yönlü bir merkez. İsteyen sanatla, isteyen sporla uğraşıyor, isteyen dil öğreniyor ya da Psikoloji Sohbetleri'ne katılıyor. Buharalı, “Burada öğretmen yok, çocuklarla arkadaş gibiyiz. Çocukların ruhu bizim için çok önemli. Onları tanımayı, onlara bireysel farklılıklarına göre yaklaşmayı ve gerektiğinde ailelerine de destek vermeyi çok önemsiyoruz. Çocuklar buraya belli saatlerde gelip gitmiyor. Yani burası bir okul ya da etüt merkezi gibi değil” ifadesini kullanıyor



Bistanbul'da, aile bireylerine kişisel ve duygusal gelişimlerini olumlu yönde etkilemek için Aile Okulu programı düzenleniyor. Aile içi iletişimden çocuk eğitimine kadar pek çok konu bu seminerlerle masaya yatırılıyor, çözümler üretiliyor. Merkez'de verilen bir diğer hizmet ise Psikoloji Sohbetleri. Bireylerin karşılaştığı sorunları tanımlayabilmeleri ve temel düzeyde kendilerine gerekli olan psikolojik bilgileri edinmeleri için Psikoloji Sohbetleri düzenleniyor.


#Bistanbul Eğitim
#Psikolojik Danışma Merkezi
#Bistanbul
9 yıl önce