|

Bir dünya genci eğitiyor

Özel efektler sayesinde çektiği birbirinden eğlenceli videolarıyla dünyaya adını duyuran Zach King, şimdilerde kurduğu film okuluyla yeni nesilleri eğitiyor. King, “İyi bir hikayeniz varsa kesinlikle hak ettiği ilgiyi buluyor. Aklınızdakini denemekten korkmayın” diyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/02/2017 Pazar
Güncelleme: 06:46 - 26/02/2017 Pazar
Yeni Şafak
Bir dünya genci eğitiyor
Bir dünya genci eğitiyor

Sosyal medya hesaplarında milyonlarca takipçisi olan ve üretici zekasıyla dikkat çeken Zach King, geçtiğimiz hafta İstanbul'da gerçekleşen Dünya Turizm Forumu'ndaydı. King, hepimizin kullandığı uygulamalarla yaptığı birbirinden ilginç ve eğlenceli videoları sayesinde bir anda ismini tüm dünyaya duyurdu. Tam 8 yıl önce açtığı Youtube kanalından eğitici videolar paylaşmaya başlasa da biz onu 3 yıl önce çekmeye başladığı Vine'larla tanıdık. 6 saniyelik videoya dünyaları sığdırabilen King, bu sayede hepimizin gönlünde adeta taht kurmuştu. Şimdilerdeyse kendisine Türk Hava Yolları'nın güvenlik demo filminde rastlamak mümkün. Aynı zamanda dünya çocuklarının film yeteneklerini geliştirebilmeleri için online King Film Okulu'nu kuran Zach, çocukların korkusuzca harekete geçmesi gerektiğini söylüyor. King, “İyi bir hikayeniz varsa kesinlikle hak ettiği ilgiyi buluyor. Israrcı olup fikirlerinizi gerçekleştirmeye ve videolarınızı yüklemeye devam edin. Aklınızdakini denemekten korkmayın” diyor.





Ailem bile beni anlamıyordu


Her şeyin ailesinin altığı küçük bir el kamerasıyla başladığını söyleyen King, “7 yaşında evdeki her şeyi ve herkesi kullanarak garajda videolar çekmeye başladım. 16 yaşındaykense işler profesyonelleşti. Daha sonra film okuluna gittim. Bundan 8 yıl önceyse Youtube kanalı açtım. Videoların nasıl düzeltileceğini ve görsel efektleri anlatan öğretici videolar çekiyordum. O zamanlar Youtube da bu kadar popüler değildi. İnsanların komik hayvan videoları izlediği bir ortamdı. Aileme bile yaptığım videoları anlattığımda mantığını anlamıyorlardı. Siteden para kazanılabileceği, üretici bir şeyler yapıp insanları bilgilendirmek kimsenin aklından dahi geçmiyordu. Ama şimdi özellikle aileler yanıma gelip çocuklarının Youtuber olmak istediğini söylüyor. Anlayacağınız internet o kadar yol kat etti ki aileler dahi bunun bir iş olduğunu düşünüyor” ifadelerini kullanıyor.





Denemekten korkmadım


Film yapımcılarının artık daha şanslı olduğunu kaydeden King, “Çalışmak için stüdyonuz olmasına ya da Hollywood'da olmanıza gerek yok. Sadece bilgisayar, kamera ve iyi bir fikrinin olması yeterli” diyor. Zach, “Birkaç yıl önce dünyayı dolaşacağımı, İstanbul'a geleceğimi söyleseler inanmazdım. Ama bugün buradayım ve ünlü oyuncularla, müzisyenlerle çalışıyorum. Önemli olan tek şey verilen imkanı en güzel şekilde değerlendirmek. Yapılan işleri internete yüklemek insanları ürkütüyor. Emeklerinin boşa gideceğini düşünebiliyorlar. Ama iyi bir hikayeniz varsa kesinlikle hak ettiği ilgiyi buluyor. Israrcı olmaya devam edin. Aklınızdakini denemekten korkmayın. Biz bu yüzden internet üzerinden işleyen King Film Okulu'nu kurduk. Dünyadaki çocukların film yeteneklerini geliştirebilmeleri için onlara yardımcı olmak istiyorum. Çocuklar dünyanın öteki ucunda da olsa istediği zaman giriş yapıp yayınladığımız eğitici videoları izleyebiliyor” şeklinde konuşuyor.



SIRADAKİ PROJEM ÇOCUK KİTABI


Zach, işe kendi başına başlasa da şuan arkasında koca bir ekibi var. Bu ekibi kurmanın kolay olmadığını söyleyen King, “Bu iş çok çalışmayı gerektiriyor. Ekibime birisini alırken her zaman baktığım şey ne kadar üretici oldukları ve masaya koydukları yeni fikirler. İşyerinde de sürekli bunun hakkında video yapsak nasıl olur diye tartışırız. Yapmadığımız işleri yaparız. Şimdilerde üzerinde çalıştığım şey ise bir çocuk kitabı. Sihirli bir ailede büyüyen çocuğun hikayesini konu alacak” diyor.



Kapadokya'nın balonları ilgimi çekiyor


İlk kez 4 yıl önce İstanbul'a geldiğini ve henüz diğer şehirleri dolaşma imkanı bulamadığını söyleyen King'in, Türkiye ile ilgili birçok ilginç fikri de var. King, “Ülkenin diğer şehirlerini de dolaşıp videolar çekmeyi düşünüyoruz. Örneğin Kapadokya'daki balonlar çok hoşuma gidiyor. Şimdilik bir fikir ama gerçekleştirmeyi istiyoruz” ifadelerini kullanıyor.








#Özel efektler
#Zach King
#Dünya Turizm Forumu
7 yıl önce