|

Bu ayın kitapları

Gıcıkgiller Apartmanı, Yusuf Asal’ın esprili dili, metin aralarındaki ince mesajları ve İbrahim Çiftçi’nin keyifli çizimleriyle 8 yaş ve üzeri okuyucu için bir çırpıda okunabilecek bir eser.

04:00 - 15/10/2021 Cuma
Güncelleme: 18:32 - 14/10/2021 Perşembe
Yeni Şafak
Gıcıkgiller Apartmanı, Yusuf Emre, Çiz. İbrahim Çizgi, Genç Nesil Yayınları
Gıcıkgiller Apartmanı, Yusuf Emre, Çiz. İbrahim Çizgi, Genç Nesil Yayınları

Kelimelerin başı dertte!

Çocuklara okumayı sevdiren yazar Yusuf Asal’ın son kitabı Genç Nesil etiketiyle okurla buluştu. Kelimeleri Kurtarmak, yazarının kitabın sonunda verdiği “Bu macera burada bitmez.” mesajından anladığımız üzere yeni bir serinin ilk kitabı. Baş kahramanımız Yusuf Emre, iyilik yapmaktan hoşlanan, en iyi yaptığı şey patates kızartması yemek olan kendi hâlinde bir çocuk. Yusuf Emre’nin gözünden arkadaşları; unutkanlığıyla nam salmış Kerem’i, sulu göz Aybüke’yi, mektup arkadaşı Mahmut’u, şahsına münhasır komşuları Perişan ve Nuriye teyzeleri, Kedi kaleci Remzi Amca’yı okuduğumuz bu kitap, kahramanları tanımaya başladığımız, Yusuf Emre’nin nasıl bir çocuk olduğunu, arkadaşlarıyla, komşularıyla, hayatla olan ilişkisini anlamaya çalıştığımız seriye bir giriş mahiyetinde. Öyle ki yazar; kahramanlarımızın yaşadığı apartmanın isminin neden gıcıkgiller olduğunu, Yusuf Emre’nin bir köpeğe eziyet edildiğini gösteren haberden yola çıkarak insanlık kelimesiyle başladığı kelimeleri kurtarma gizli görevinin detaylarını anlatmayı, bir sonraki kitaba bırakmış. Gıcıkgiller Apartmanı, Yusuf Asal’ın esprili dili, metin aralarındaki ince mesajları ve İbrahim Çiftçi’nin keyifli çizimleriyle 8 yaş ve üzeri okuyucu için bir çırpıda okunabilecek bir eser.

Eğlenceli bir sanat yolculuğu


“Öğrenmenin pek çok yolu var ama Eğlenceli Bilgi Dünyası gibi yok” diyerek çocuklar için faydalı pek çok eser yayınlayan Eğlenceli Bilgi Yayınları bu kez de Eğlenceli Sanat başlığı altında Osmanlı döneminin en yetenekli sanatçıları ve eserleriyle karşımızda! Nefise Atçakarlar’ın kaleme aldığı Osmanlı’da Sanatçılar ve Çılgın Yöntemleri; çocukların resimden çiniye, besteden minyatüre, tezhipten ebruya kadar çok sayıda sanat dalı ve onların ustalarıyla tanışmasını sağlıyor. Eğlenceli bulmacaların, merak uyandıran öykülerin, çocukların yeteneklerini fark etmelerini sağlayacak anketlerin, okuru keyiflendirecek şakaların ve türlü bilgi ve önerinin yer aldığı bu eserde 8 yaş üstü çocuklar; Alp Türkbiner’in çizimleriyle Matrakçı Nasuh’un göz kamaştıran şehirleri, Itrî’nin mis kokan besteleri, Hattat Karahisari’nin dans eden harfleri ve daha nicesi hakkında bilgi sahibi olabilecekler!

Kitapçılar harikadır


Katie Clapham’ın kaleminden çıkan Kayıp Kitapçı’da, sahibi olduğu kitabevinde masal saatleri düzenleyen, gıcırdayan ahşap sandalyesinde çocuklara masallar anlatan ve söz konusu kitaplar olduğunda adeta yürüyen bir ansiklopediye dönüşen Mine Hanım’la kitabevinin müdavimlerinden Melda’nın sıcacık hikâyesini okuyoruz. Melda, bir süredir aklını meşgul eden “Mine Hanım kitapçıyı artık idare edemezse ne olacak?” sorusuyla yüzleşmek durumunda kalıyor ve Melda’nın attığı küçücük bir adım kısa sürede meyvesini veriyor. Kitaplar ve kitapçılar hakkında yazılmış bu hikâye, renkli çizimleri ve sade anlatımıyla 7 yaş ve üzeri için.

#İbrahim Çiftçi
#Yusuf Asal
#Nefise Atçakarlar
3 yıl önce