|

Bu evin sakinleri oyuncaklar

Hatay'ın İskenderun ilçesinde yaşayan 80 yaşındaki Erdem Erozan, 56 yıldır biriktirdiği oyuncak ve süs eşyalarını üç oda bir salon evinin duvarlarında sergiliyor. Evinde tam olarak ne kadar süs eşyası olduğunu bilmeyen Erozan, "Bir süre sonra evdeki oyuncak ve süs eşyalarını saymayı bıraktım. Şu an tam olarak kaç tane var bilmiyorum" dedi.

Yeni Şafak
14:45 - 27/10/2018 Cumartesi
Güncelleme: 14:57 - 27/10/2018 Cumartesi
AA
Erozan, 58 yıldır oyuncak biriktiriyor.
Erozan, 58 yıldır oyuncak biriktiriyor.

Yalnız yaşadığı evinin duvarlarını oyuncak, resim, maket araba ve maskelerle donatan Erdem Erozan, gençlik yıllarında hobi olarak başladığı tutkusundan vazgeçmedi. 24 yaşından beri biriktirdiği sayısız oyuncak ve süs eşyasını sergilediği eviyle mahalle sakinlerinin de takdirini toplayan Erozan, 1962 yılında oyuncaklara karşı merak duymaya başladığını belirterek, gördüğü ilginç oyuncakları topladığını söyledi.

60 ilden topladıklarını evinde sergiliyor

Bir süre sonra bu alışkanlığının büyük bir tutku haline geldiğini aktaran Erozan, "Türkiye'de 60 il gezdim ve her gezdiğim yerde ne bulduysam aldım. Annem ve amcamdan kalan eşyalar derken evi görüp hediye getirenler de oldu. Evimden hiçbir malzemeyi satmam ama çok isteyen olursa değiş tokuş yapıyorum" dedi.


Erozan, oyuncak ve süs eşyası sayısının artmasıyla evinin üç odası ile salonun duvarlarının tamamını kullanmaya başladığını dile getirdi.


Evi ziyaret edenlerin oyuncakları beğendiğini söyleyen

Erozan, şöyle devam etti:

"Birçok farklı meslekten insanlar gelip evimi görünce şaşırıyorlar. 'Bu kadar malzemeyi nereden buldun ve nasıl yerleştirdin' diyorlar. Bu kadar eşyayı nasıl tek başıma yerleştirdim, burayı nasıl yaptım yani ben de kendime hayret ediyorum. Bir süre sonra evdeki oyuncak ve süs eşyalarını saymayı bıraktım. Şu an tam olarak kaç tane var bilmiyorum."


Evinde vakit geçirmekten büyük keyif aldığını anlatan Erozan, "Ben halimden çok memnunum, sevdiğim şeyler olduğu için yaptığım işten zevk alıyorum. Nasıl güzel bir yerlere bakınca insanın gözü gönlü açılır, bunlara baktıkça rahatlıyorum ve manevi yönden içim rahatlıyor. Gözüm eşyalarıma aşina olduğu için evden bir malzeme alınsa fark ediyorum." ifadesini kullandı.

#Erdem Erozan
#Hatay
#İskenderun
6 yıl önce