|

Bu rotaların tadı ilkbaharda çıkar

Yeni Şafak
04:00 - 10/03/2019 Pazar
Güncelleme: 15:34 - 9/03/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
​Cide
​Cide

Cemreler düştü, bahar kapımızı çaldı. Yılın bu dönemi tabi ki doğayla beraber bizlerin de en enerjik, en huzurlu hissettiğimiz zamanları. İçimizdeki bu enerjiyle yollara düşmenin de tam zamanı. Birbirinden güzel beş ilkbahar rotası belirledik.


İLK DURAK BÜYÜKADA

İlkbaharda ilk durak İstanbul’un birbirinden güzel adaları olabilir. Bu mevsimde Büyükada’nın güzelliği ise bir başka. Büyükada’nın sokaklarını bisikletle turlamak, İstanbul’un karmaşık yaşantısından bunalan bizlerin en büyük zevklerinden biri. Eğer konaklamak istiyorsanız adanın mütevazi otellerinde kalabilir veya son vapurlarla şehre dönüş yapabilirsiniz.


HALFETİ’NİN OLAĞANÜSTÜ GÜZELLİĞİ

Bahar ayının en güzel rotalarından biri de Türkiye’nin güneydoğu illerine yapılacak olan gezilerden oluşabilir. Henüz yaz aylarının hırçın sıcakları başlamamışken Urfa’yı gezmek de iyi bir fikir. Güneş ve rüzgar tam kıvamında. Hava ise bunaltmıyor. Eğer şehirden biraz uzaklaşmak istiyorsanız bu rota tam size göre.


YAKIN VE GÜZEL

Doğanın uyanışını İstanbul’a yakın yerlerde görmek istşyorsanız Maşukiye tam size göre. Haftasonu veya günübirlik programlarla gidilebilecek olan Maşukiye, doğayla içiçe geçmiş bir tatil sunabilir size. Maşukiye’yi keşfetmek için en uygun zaman ise kesinlikle ilkbahar.

Cide’yi es geçmeyin

Cide, Batı Karadeniz’in en güzel kıyılarını, en benzersiz doğasını gözler önüne seren bir lokasyon. Görünüşüyle Ege Bölgesi’ndeki koyları anımsatan, yeşil ile mavinin buluşma noktası olan Gideros Koyu da ilçe merkezine 11 km uzaklıkta. Kerempe Feneri, Loç Vadisi ve Rıfat Ilgaz Müzesi de Cide’ye gittiğinizde uğramanız gereken yerlerden.


Kapadokya bir başka

İlkbaharın en güzel rotalardan biri de Kapodokya. Kapodokya doğası, tarihi, efsaneleriyle, sanat, kültür, eğlenceyi bir potada eriterek başlı başına kendine has bir dünya vaad eden bambaşka bir yer. Ayrıca 1985’ten beri UNESCO Dünya Kültür Mirasları Listesi’nde.

#Kapadokya
#Cide
#Maşukiye
#Halfeti
5 yıl önce