|

Bütün yollar kitaba çıkar

19 farklı ülkeden 300 yayınevini okuyucuyla bir araya getirecek 4'üncü Uluslararası CNR Kitap Fuarı, kitapseverlerle buluştu.

Yeni Şafak
04:00 - 24/02/2017 Friday
Güncelleme: 23:33 - 23/02/2017 Thursday
Yeni Şafak
19 farklı ülkeden 300 yayınevini okuyucuyla bir araya
19 farklı ülkeden 300 yayınevini okuyucuyla bir araya

Albayrak Grubu'nun medya sponsorluğunu üstlendiği fuar, 5 Mart'a kadar devam edecek. Merakla beklenen kitap fuarında okuyucular Alfa, Martı, Can, Nesil, Doğan Kitap, Timaş, Ephesus, Epsilon, Tübitak, Profil, İnkılab, Ötüken, Yakamoz, Yapı Kredi Yayınları, Semerkand, Damla, Diyanet, Sedir, Pegasus gibi pek çok yayınevine kolayca ulaşıyor. Fuarda ayrıca 10 binden fazla Arapça kitap da Arapça Kitaplar Bölümü'nde sergileniyor. Türkiye ile Arap ülkeleri arasında var olan dostluk ve kardeşlik bağlarını pekiştirmek amacıyla oluşturulan bölümde, 16 ülkeden 70 yayınevinin eserleri yer alıyor.



Onur konuğu Hasan Aycın


Fuar boyunca meraklıları için konferans, kitap tanıtımı, imza günleri, söyleşiler, çocuk etkinlikleri, dinletilerle birlikte binin üzerinde kültür etkinliği düzenleniyor. Kendisine has tarzı ile dikkat çeken, çizgileriyle insanları düşünmeye sevk eden büyük usta Hasan Aycın, CNR Kitap Fuarı'nın bu yılki onur konuğu. İmza günlerinde sevenleri ile bir araya gelecek Aycın'ın birbirinden değerli kitapları ve çizimleri de fuarda sergileniyor.



Sergi ve söyleşilerle 15 Temmuz


Yerli ve yabancı yüzlerce yazarı konuk eden CNR Kitap Fuarı'nın bu yılki teması da 15 Temmuz. Etkinlik boyunca temaya uygun olarak pek çok organizasyon gerçekleştirilecek. Anadolu Ajansı'nın sponsorluğuyla kurulan 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi'ni de ziyaret etmek mümkün. Fuarda, Türkiye'nin En Uzun Gecesi 15 Temmuz, 15 Temmuz Ruhu Işığında Ayasofya gibi darbe girişimi ile ilgili pek çok söyleşi ve panel düzenleniyor.



Binlerce ziyaretçi Bekleniyor


Öğretmenler, öğrenciler, yayıncılar, kitabevleri, kütüphaneciler, tercüme büroları, gazeteciler, yazarlar, editörler, yayınevi, yazar telif ajansları ve okurların hedef ziyaretçi olarak belirlendiği CNR Kitap Fuarı, 25 bin metrekare alanda organize ediliyor. Geçtiğimiz yıl 383 bin 187 okur tarafından ziyaret edilen fuara, bu yıl 400 binin üzerinde ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.


#CNR Kitap Fuarı
#15 Temmuz
#Yayınevleri
#Albayrak Grubu
7 years ago