|

Bütün yollar okumaya çıkar

Bu yıl 54.kez düzenlenen Kütüphane Haftası başladı. Büyük şehirlerle birlikte Anadolu’nun dört bir yanı kitaplarla çevrildi. Yoğun emekle kurulan kütüphaneler, kitapla doldurulan uçak ve trenler kitap kurtlarının buluşma noktası oldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/03/2018 Çarşamba
Güncelleme: 05:08 - 28/03/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
“54. Kütüphane Haftası” kapsamında Yenilenen 
Kütüphanelerin açılışları da gerçekleşecek.
“54. Kütüphane Haftası” kapsamında Yenilenen Kütüphanelerin açılışları da gerçekleşecek.
KANBER OZAN

Bu yıl 54. kez düzenlenen “Kütüphane Haftası” dolu dizgin başladı. "Yeni Nesil Çocuklar, Yeni Nesil Kütüphaneler" temasıyla hazırlanan hafta başında İstanbul başta olmak üzere birçok ilde kütüphaneler doldu taştı. Anadolu’nun birçok köşesinde kendi imkanlarıyla kütüphane kuranlar, kitapseverlerin buluşma noktası oluyor. Kimi zaman evin bir odası kimi zaman bakkal dükkanı bazen ise bir camii, binlerce kitabı barındıran kütüphanelere ev sahipliği yapıyor.


HERKESE FAYDA SAĞLIYOR

Hatay’da tarla işleriyle uğraşan Abdulkadir Doğan, ağabeyinin bakkal dükkanını kütüphaneye çevirmiş. Doğan 1.443 kitapla kurduğu kütüphaneyi zamanla büyütmüş. Şuan kütüphanede 3 bin kitap var. Sakarya’da yaşayan Fethi Tokaç is Kusca Mahallesi’nin Merkez Camii’nde kurduğu kütüphaneyle çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırıyor. Tokaç, “Şu an 3 bin 500 kitabımız var. Herkese kapımız açık” diyor.


İstanbul Üsküdar’da bakkal dükkanı işleten Adıyamanlı Kanber Bozan ise raflarını yiyecek-içeceklerin yanı sıra kitaplarla dolduruyor ve çocuklara ücretsiz olarak veriyor. Tek şartı ise okuduktan sonra özetinin ona anlatmaları. Bozan, kitap özetini paylaşan çocukları istedikleri bir yiyecek veya içecekle ödüllendiriyor.


VAGONLAR KİTAPLA DOLDU

Çankırı’da düzenlenen “Temalı Kütüphaneler” projesi hayata geçti. Bu kapsamda uçak ve tren kütüphaneler oluşturuldu. TCDD tarafından hurdaya ayrılan bir lokomotif ile iki vagon kütüphaneye uygun şekilde tasarlandı. Uçuş ömrünü tamamlamış bir

Airbus A 300 tipi uçak ise kütüphaneye dönüştürüldü. Yüzlerce çocuk burada istediği kitabı alıp okuyabiliyor.

#Kitap
#Okuma
#Yolculuk
6 yıl önce