|

Çorbanın adresi Hebun

‘Karaköy Hebun Çorba Evi’ 21 çeşit çorbayla 7 gün 24 saat hizmet veriyor. Kemik suyuyla hazırlanan Türk mutfağının vazgeçilmez çorbaları lezzetiyle damakları şenlendiriyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/05/2016 Pazar
Güncelleme: 01:56 - 22/05/2016 Pazar
Yeni Şafak

Soğuk günleri arkamızda bıraktığımız doğrudur. Ama bu demek olmuyor ki içimizi ısıtacak şeyler kabulümüz değil. Diyet yapanların kurtarıcısı, birçok öğrencinin iki öğünü, sindirim sisteminin yoldaşıdır çorbalar. Sofralarımız baş tacı olmakla beraber bizlerin de vazgeçemediği bir lezzettir. Yaz kış demeden çorba içebileceğiniz güzel bir yeri bu hafta sizler için ziyaret ettik. Karaköy'de diğer mekanlara istinaden pek de alışık olmadığınız alaturka lezzetler sunan bu mekana ayağınız fazlasıyla alışacak.



KASELER DOYURUCU


'Karaköy Hebun Çorba Evi'nde tam tamına 21 çeşit çorba mevsimlik sebzelerle hazırlanıyor. Porsiyonları ise oldukça doyurucu. Az söyleseniz de tama yakın geliyor. Burada çorbanızı içmeden önce 'Başka yerde de ana yemek yeriz' diye düşünürken bütün gün bir şey yemeye ihtiyacınız kalmıyor. Sirke, sarımsak, limon ve birbirinden farklı baharatlarla çorbanızı zenginleştirip kıtır ekmeklerle yiyebilirsiniz.







KARAKÖY'DE VAR OLALIM


Hebun çorba evinin olduğu yerde daha önce 5 yıl ev yemekleri yapan Yusuf Demir, Karaköy'ün değişen müşteri pörtföyü karşısında uyum sağlayabilmek için konseptini değiştirip sadece çorba yapmaya başlamış. Yeni konseptleriyle varlıklarını sürdürebilmek içinde 'var olmak' anlamına gelen Kürtçe 'Hebun' kelimesini isim yapmış.



Lezzeti kemik suyunda saklı


Tereyağı ve sıvıyağ ile kavrulan una havuç ve kırmızı biber eklenerek biraz sotelenir. Kemik suyu ve haşlanmış brokolinin de eklendiği karışım biraz pişirildikten sonra servise hazır hale geliyor. Bütün çorbalar hergün hazırlanırken kellepaça ise 2 günde bir hazırlanıyor. Kelle, paça ve dil pişirildikten sonra doğranıyor. Kemik suyuyla tekrar pişirildikten sonra özel yoğurtlu sosuyla kıvamını bulması sağlanıyor. Burada içeceğiniz çorbaların hepsi uzun uzun pişen kemik suyuyla hazırlanıyor. Vejeteryan olanlar da tabii ki unutulmamış.







Seç beğen iç


Tavuk suyu, mantar, ezogelin, mercimek, kara lahana, bakliyat, beyaz lahana, brokoli, sebze, domates, etli düğün, bulgurlu pazı, sütlü mısır, kereviz, yayla, ayakpaça, işkembe, kellepaça, yuvalama, analı kızlı ve kesme aşının yanı sıra sıcak yaz günlerinde soğuk ayran çorbası ile soğuk şehriye çorbasını içebileceğiniz 'Karaköy Hebun Çorba Evi' fiyatları 5 ile 14 lira arasında değişiyor.



#Hebun Çorba Evi
#Türk mutfağı
8 yıl önce