|

Doğru gelinlik için tüyolar

Evlilik arefesinde olan çiftlerin tatlı telaşlarından biri olan gelinlik, düğün sezonunun açılmasıyla birlikte farklı modellerle vitrinlerde boy gösteriyor. Siz de kendinize en uygun gelinliği seçmeden önce dikkat etmeniz gereken kuralları not edebilir, keyifli bir alışverişin startını verebilirsiniz.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/04/2018 Pazar
Güncelleme: 07:27 - 1/04/2018 Pazar
Yeni Şafak
Gelinlik, düğün sezonunun açılmasıyla birlikte farklı modellerle vitrinlerde boy gösteriyor.
Gelinlik, düğün sezonunun açılmasıyla birlikte farklı modellerle vitrinlerde boy gösteriyor.

Her genç kızın hayallerini süsleyen gelinlik, evlilik arefesinde olan çiftlerin en büyük telaşlarından biri haline geliyor. Düğün sezonunun açılmasıyla birlikte vitrinlerde boy gösteren gelinlikler, farklı model ve stilleriyle gelin adaylarının adeta başını döndürüyor. Gelinlik kumaşının kalitesi, vücut tipine uygunluğu ve dönemin trendini yakalamak ise gelin adaylarının en çok dikkat ettiği konuların başında geliyor. Tüm bunlara bir de bütçe faktörünü eklersek seçim yapmak da bir o kadar zorlaşıyor. Gelinliklerde çiçek desenlerini bolca göreceğimiz bu yıl, biz de evlilik hazırlığında olan adaylar için birkaç öneri derledik. Siz de vitrinlere göz atmadan önce gelinlik seçiminde dikkat etmeniz gereken püf noktalara göz atabilirsiniz.

MODELİ KADAR KUMAŞI DA ÖNEMLİ

Gelinliğin kalitesini gösteren en önemli unsurların başında kumaş geliyor. Gelin adayları özellikle kumaş seçiminde bir moda tasarımcısı ya da terziye danışmalı ve alışveriş öncesi kumaşlar hakkında gerekli bilgiyi edinmeli. Kumaş çeşitleri hakkında bilgi sahibi olan gelin adayları böylelikle daha sağlıklı bir seçim yaparak hayalindeki gelinliğe sahip olma fırsatı yakalayabilir. Ayrıca gelinlik seçiminde dikkat etmeniz gereken bir diğer konu da düğün mekanına uygun olarak gelinlik seçmeniz. Düğününüzün yapılacağı mevsim de gelinliğinizin kumaşını etkileyen bir başka faktörlerden biri. Özellikle bahar ve yaz aylarında evlenecek gelin adayları ince kumaşlar ve tülleri tercih edebilirler. Ayrıca gelin adayları bu özel günlerinde kullanacakları ayakkabıların rahat olmasına da dikkat etmeli.

AKSESUARLAR KİŞİLİĞİNİZİ YANSITMALI

Orta ve kısa boy gelinler, gelinlikte kabarık olmayan hafif kuyruklu evaze etekleri tercih etmeli. Motif seçimlerinde ise küçük ve boyuna detaylar gelin adayları için iyi bir seçenek olabilir. Kilolu gelin adayları ise belden kabarık gelinlik modellerinden kaçınmalı ve olabildiğince hatları belli etmeyen hafif dökümlü kumaşları kullanmaya özen göstermeliler. Gelinlik aksesuarı seçiminde ise fiziğinize göre seçim yapmanıza gerek yok. Burada dikkat edilmesi gereken tek nokta kullanılan aksesuarların gelin adayının kişiliğini yansıtabilmesi. En son trend gelinliği kendine yakın gören gelin adayları, aksesuar olarak gelinliklerinde kelebek, tüy, değişik tasarımda tokalar ve asimetrik süslemeleri kendi tarzlarına uygun kullanabilirler. Ayrıca gelinlik seçerken sadece moda diye kendinize yakışmayan bir modeli seçmeyin. Sezonun gelinlik trendleri ne olursa olsun siz kendi zevkinize ve vücudunuza uygun olan gelinliği seçmeye özen gösterin. Bunun yanı sıra gelinlik seçiminde başkalarının önerilerine dikkat edebilirsiniz fakat herkesin fikrini almak ve bunu uygulamak zorunda olmadığınızı da unutmayın.


Provayı son güne bırakmayın

Eğer düğününüz kapalı bir mekanda ve akşam olacaksa daha ışıltılı ve daha belirgin çizgileri olan işlemeli dantelli gelinlileri tercih edebilirsiniz. Tek parça ve fazla detayı olmayan hafif işlemeli bir gelinlik tercih ettiyseniz uzun bir duvakla oldukça şık bir görünüm elde edebilirsiniz. Gelin adaylarının dikkat etmesi gereken konuların bir diğeri ise gelinlik provalarını on güne bırakmamaları. Eğer gelinliğinizin üzerinizde şık, uyumlu ve rahat durmasını istiyorsanız provalara da gereken vakti ayırmaya özen göstermelisiniz. Gelinlik provaları sırasında terzinizle olabildiğince iyi bir diyalog kurun, aklınıza takılan tüm soruları sorun. Gelinlik provanızı son güne bırakıp kendinizi sıkıştırmamaya ve gelinliğinizin sevdiğiniz tarzda olmasına da dikkat edin.

#Gelinlik
#Prova
#Gelin
6 yıl önce