|

Doğu Ekspresi karaborsadan geçiyor

Ankara’dan Kars’a eşsiz manzaralar sunan Doğu Ekspresi, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ilgi görüyor. Hemen herkesin yolculuk etmek istediği bu trendeki en büyük sorun ise biletlerinin karaborsaya düşmesi. TCDD’nin 118 TL olan yataklı vagon bileti, sosyal medya üzerinden yapılan pazarlıkla 1500 liraya kadar satılabiliyor.

Yeni Şafak
04:00 - 12/02/2019 Salı
Güncelleme: 00:03 - 12/02/2019 Salı
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Ankara ile Kars arasında 1310 kilometrelik yolu 24,5 saatte tamamlayan Doğu Ekspresi’nin biletleri, karaborsaya düştü. Biletler, sosyal medya üzerinden yapılan özel görüşmeler ve pazarlık usulüyle 1000- 1500 liraya satılıyor. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nın (TCDD) Ankara- Kırıkkale- Kayseri- Sivas- Erzincan- Erzurum- Kars ana hattında sefer yapan Doğu Ekspresi, bu kış sezonunun en çok rağbet gören turizm destinasyonu oldu. Her gün saat 18.00’de Ankara’dan, saat 08.00’de ise Kars’tan hareket eden Doğu Ekspresi, hem yataklı vagonlarda tren yolculuğunun rahatlığı hem de özellikle Sivas’tan itibaren Kars’a kadar eşsiz manzaralar ile 7’den 70’e büyük ilgi görüyor.

SATIŞ SAATİ BELLİ OLMUYOR

TCDD’nin online bilet satış uygulamasıyla Doğu Ekspresi tren biletleri, 30 gün öncesinden satışa sunuluyor. Anında tükenen biletler sebebiyle binlerce vatandaş Kamu Denetçiliği Kurumu’na şikayette bulunuyor. Şikayetçiler, Doğu Ekspresi tren biletlerinin 30 gün öncesinden satışa sunulduğunu, biletlerin satışa çıkacağı saatin bilinmediğini öne sürdü. Başvurularda, satışa çıkarılmadan önce biletlerin saatleri konusunda bilgi alan kişi ve turizm acentelerinin toplu alım yaptıkları öne sürüldü.

SOSYAL MEDYADA SATILIYOR

  • Özellikle Instagram ve Facebook gibi yaygın sosyal medya ağları üzerinden ‘Doğu Ekspresi’ ve ‘Kars Treni’ başlıkları üzerinden oluşturulan hesaplarda TCDD’nin 118 TL olan yataklı vagon bileti, talebe göre, 1500 liraya kadar satılabiliyor. Doğu Ekspres treni biletleri, sosyal medya hesabı üzerinden yapılan duyurularla talep eden kişilere pazarlık usulü satılıyor. Sosyal medya hesapları üzerinden bilet satışı yapan bir sayfa yöneticisi, bu işi ticari olarak da takip eden ve her gece bilet satışlarını kontrol eden sayfaların yanı sıra tur şirketleri olduğunu öne süren sayfa yöneticisi, bazı sayfalarda biletlerin 1500 TL’ye kadar satılabildiğini belirtti.
#Anakra
#Kars
#Doğu Ekspresi
#Bilet
#Karaborsa
5 yıl önce