|

Dr. Yavuz Dizdar: Doktorların bir bölümü vicdanlarını kaybetmiş

Yaptığı açıklamalarla sık sık gündem olan Dr. Yavuz Dizdar, verdiği bir röportajda kanser teşhislerine dair açıklamalarda bulundu. Dizdar, "Bugün kanser denen vakaların büyük bir bölümü taramayla saptanıp hastalık konumuna sokuluyor, oysa ortada hastalık yok. Özetle doktorların hepsi olmasa da önemli bir bölümü vicdanlarını kaybetmiş" dedi.

Yeni Şafak
09:27 - 4/12/2018 Salı
Güncelleme: 09:52 - 4/12/2018 Salı
Diğer
Dr. Yavuz Dizdar, önemli açıklamalarda bulundu.
Dr. Yavuz Dizdar, önemli açıklamalarda bulundu.

Verdiği bir röportajda kanser teşhislerine dair açıklamalarda bulunan Onkolog Doktor Yavuz Dizdar, "Beslenme değiştiğinde vücut da değişir, bunu bir saksının toprağının değişmemesi durumunda bile gözleyebilirsiniz, bitki uzar, ama yaprak vermez, cılızlaşır. Tonlarca kimyasal kullanıp yapay yollarla çoğalttıklarınızı, binlerce ucuz market açıp bedava fiyata verdiğinizde ister istemez görülen hastalıklar da farklılaşacaktır" dedi.

  • Dizdar, sözlerine şöyle devam etti: "
    Bugün kanser denen vakaların büyük bir bölümü taramayla saptanıp hastalık konumuna sokuluyor, oysa ortada hastalık falan yok. Patolog birtakım olguların mikroskopta kansere benzediğini düşünüp, kanser diyor.
  • Halbuki hastaya bakıyorsunuz; iştahı yerinde, kilo kaybı yok, hiçbir şeyi yok ama vücudunda bir şey çıkmış ya da bir şey genellikle çıkmamış ama biz tarayıp saptamışız. Artan tiroit kanserleri bunun bir örneği, prostat belli yaştan sonra standart hale geliyor."

Herkese hasta muamelesi yapılıyor

Sözcü'nün haberine göre Dizdar, "Bunları saptayıp, mikroskopla tanı koymanızın geçerliliği kayboluyor, zira başta beslenme olmak üzere yaşam ve vücut değişmiş. Ancak tıp işin bu tarafıyla ilgilenmiyor, bilakis tanı konan her kişiye hasta muamelesi yapıp, sonra da tedavi ettik diyorlar. O nedenle eleştirinin temelini kendi alnımın yozlaşmasına, yani tıp ticareti üzerine kuruyorum."

  • "Özetle doktorların hepsi olmasa da önemli bir bölümü vicdanlarını kaybetmiş. Onlara bunu hatırlatmak gerekiyordu."

#Onkolog
#Kanser Teşhisi
#Doktor
5 yıl önce