|

Ekonomik savaşta tüketici bilinci

Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın, ‘halkın pahalılık şikâyetlerine son verilmesi için her türlü tedbirin alınması’ emirleri doğrultusunda öncelikle zam yağmuru altındaki tüketici seçmenlerle yüz yüze iletişim kurularak, Yeni Tüketici Kanunu’nun getirdiği yasal haklar hakkında eğitilmeli, bilgilendirilmeli ve hızla tüketici bilinci arttırılarak akıllı alışverişlerle ekonomik seferberliğe katılımı sağlanmalıdır.

Haber Merkezi
04:00 - 25/10/2018 Perşembe
Güncelleme: 02:57 - 25/10/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Gündem
Gündem
Bayram Kısıklı /
Türkiye Tüketicileri Koruma ve Eğitim (TÜKETİCİ) Vakfı Başkanı

3 Ağustos 2018 Cuma günü Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan’ın bakanlarını yanına alarak 100 Günlük İcraat Programını açıklamasıyla birlikte, dolar kuru üzerinden dış kaynaklı spekülatif bir ekonomik savaş saldırısı başladı. Çok kötü, sinsi, kasıtlı ve can sıkıcı bir şekilde ülkemize saldırıldı. 9 günlük Kurban Bayramı tatili nedeniyle piyasalar bekledi. Önüne gelen zam üstüne zam yaptı ve zam üstüne zam yapmaya başladı. Kalleşler milletimizin ekmeğine, ekonomimize göz dikti. Piyasalar haksız kazanç kazanma peşindeki simsarlarla doldu. Manipülatörler, fırsatçılar ve stokçularla yapılan saldırılar, ekonomik sınırları aştı, topyekun ülkemizin cezalandırılması boyutuna ulaştı. Ağustos, Eylül, Ekim aylarında üst üste elektrik ve doğalgaza yapılan zamlarla birlikte tüm ilk ve mamul maddelerin maliyetlerine sürekli zamlar yapılmaktadır. Zam üstüne zam yapılıyor şikâyetleri, haram kazançların çok fazla arttığını göstermektedir.

31 Ağustos 2018 günlü Yeni Şafak Gazetesinde yayımlanan Tüketici Şikâyetlerine Dikkat başlıklı yazımda, tüketici şikâyetlerinin, diğer şikâyetlere benzemediğine dikkat çekmiştim.

1990’dan beri tüketicinin korunması için çalışan, ülkemizin en tecrübeli tüketici şikâyetleri ve çözümleri uzmanı olarak diyebilirim ki, bayram tatili dönüşü, Vakfımız 27 Ağustos Pazartesi gününden itibaren, altı haftadır her gün çok yoğun zam şikâyetleri almaktadır. 2001 krizindeki gibi, her büyükşehirden, her ilden, her sektörden çok yoğun tüketici şikâyetleri geliyor. Şimdi bu şikâyetler sosyal medya ile daha fazla yayılıyor. Evlerinde ve işyerlerinde sabah akşam zamları konuşan, alışverişe gittiğinde bakkallarda ve marketlerde zamlı etiketlerin peşinde panikle koşmaya çalışan, tüketim/alım/ödeme güçleri azalan tüketici seçmenler çok kızgınlar. Şimdiye kadar bu kadar yoğun ve kızgın zam şikâyetleri görmedim. Her piyasadan, her üründen zam şikâyetleri tam bir kabus gibi. Stefan Zweig’in ifadesiyle, ‘Para söz konusu olduğunda, insanlar canavar gibi oluyorlar.’

TÜKETİCİLER HAKLARINI BİLMİYOR

28 Kasım 2013 günlü Resmi Gazetede yayımlanan 6502 sayılı Yeni Tüketici Kanunu’nun, tüketici seçmenlerin ve ailelerin günlük ekonomik hayatlarını yeniden düzenleyen 25 adet uygulama yönetmeliği mevzuatı 28 Kasım 2015 günü tamamlanmıştır ama şimdiye kadar kamuoyuna hiç bilgi verilmemiştir. Kanunun 80. maddesinde, Piramit Satış Sistemleri Yasaktır bilgisinin düzenlendiğini kamuoyu Çiftlik Bank rezaleti ile öğrenebilmiştir. 2018’de Hakem Heyetlerinin yetkileri yükseltilmiş ama bir reklam ile kamuoyuna duyurulmamıştır.

Yeni Tüketici Kanunu’nun getirdiği: Tüketici sözleşmelerinde haksız şartlar, satıştan kaçınmalar ile sipariş edilmeyen mal ve hizmetler, ayıplı mallarda ve ayıplı hizmetlerde tüketici hakları, taksitle satış ve tüketici kredisi sözleşmelerinde cayma hakları, konut finansmanı sözleşmeleri ile ön ödemeli konut satış sözleşmeleri, bina tamamlama sigortası hakkı, işyeri dışında yapılan ve mesafeli (internet) sözleşmelerde cayma hakları, finansal hizmetlere ilişkin mesafeli sözleşmeler, devre tatil ve uzun süreli tatil hizmeti sözleşmelerinde cayma hakları, paket tur sözleşmeleri ile abonelik sözleşmeleri, süreli yayın kuruluşlarınca düzenlenen promosyon uygulamaları, fiyat etiketleri ile tanıtma ve kullanım kılavuzları, garanti belgeleri ile satış sonrası hizmetler, haksız reklamlarda reklam kuruluna başvuru hakkı, haksız ticari uygulamalar, tüketici hakem heyetlerine ve tüketici mahkemelerine başvuru hakları, üretimin veya satışın durdurulması ve malın toplanması ile yiyecek taklidi ürünlerde dava açma hakları, piramit satış sistemlerinin yasaklılığı, BİLİNMEMEKTEDİR.

Kredi kartları, internet bankacılığı, finansal tüketici hakları, sigortacılık, güvenli internet, elektrik/doğalgaz/akaryakıt/LPG’de ve iletişimde tüketici hakları, kara/hava/denizyolu yolcu hakları, turizm/seyahat, gıdalar, giyim, temizlik, elektrikli ev eşyaları alırken gerekli Bilinçli Alışveriş İlkeleri, önemli tasarruf pratikleri, BİLİNMEMEKTEDİR.

İyi insan olmak yolu İslam’ın yüksek ahlaki davranış seviyesi ilkeleri ile İslam’da yasaklanan tüketici davranışları ve İslam’da tüketimi yasak maddeler, Mutlu Tüketici=Helal Kazanç ve Mutsuz Tüketici=Haram Kazanç Getirir inancı ile Ahilik Sistemine göre üretim ve tüketim, BİLİNMEMEKTEDİR.


BİLİNÇLENME LAZIM

Bilgili ve akıllı tüketici, sağlıklı bir ekonominin temelidir ve piyasalardaki rekabetin doğal hakemidir. Tüketicilerimizi hem bilgilendirmek hem de haksızlığa uğradıklarında, ellerinin altında, akıllı alışveriş yapmak ve gerektiğinde hak aramak için Tüketici Hakem Heyeti başvuru formlarını ve Tüketici Mahkemesi dilekçe örneklerini içeren bir Rehber yoktur. Mobil uygulamalarla bilgisayarlara, akıllı telefonlara ve tabletlere yerleştirilmiş, Yeni Tüketici Kanunu tüketici haklarını içeren e-kitap vatandaşlara sunulmamıştır.

Herkesin bilmekten mutlu olacağı AB Tüketici Hakları Direktifi, Yeni Tüketici Kanunu mevzuatı ile ülkemizde bestelenmiş ama şimdiye kadar bu güzel şarkıyı kimse duymamıştır. Yasal olarak artık zayıf tüketici yoktur ama bilinçsiz, eğitimsiz, haklarını ve hak arama yollarını, akıllı alışveriş pratiklerini bilmeyen milyonlarca tüketici seçmen vardır.

Orta vadeli Yeni Ekonomik Program’ın üretici ayağı tamamdır ama tüketici ayağı eksiktir.

YEP ile sadece üretici kardeş desteklenmekte ve tüketici kardeş ihmal edilmektedir.

Enflasyonla Mücadele Programı yılsonuna kadar indirimli alışveriş kampanyasıdır. Ülkemizde indirimli satış kampanyaları çok görülmüştür. Bugün indirim, yarın bindirimdir. En önemli ekonomik grup olan tüketiciler, akıllı alışveriş pratiklerini ve yasal tüketici haklarını bilmiyor iken ekonomik kurtuluş savaşı nasıl başarılı olacaktır?

Tüketilmeyen mal ve hizmetler üretilemeyeceğine, ülkemizde büyüme sürekli iç tüketimle ve tüketici seçmenlerin harcamalarıyla gerçekleştiğine, Ahilik Sisteminde üretici ve tüketici kardeş olduğuna göre, üretici gibi tüketici kardeş de desteklenmeli ve ihmal edilmemelidir.

Kızılcahamam kampında Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın, ‘halkın pahalılık şikâyetlerine son verilmesi için her türlü tedbirin alınması’ emirleri doğrultusunda öncelikle zam yağmuru altındaki tüketici seçmenlerle yüz yüze iletişim kurularak, Yeni Tüketici Kanunu’nun getirdiği yasal haklar hakkında eğitilmeli, bilgilendirilmeli ve hızla tüketici bilinci arttırılarak akıllı alışverişlerle ekonomik seferberliğe katılımı sağlanmalıdır. Tüketici şikâyetleri yönetilerek memnuniyetsizlikleri memnuniyetlere dönüştürülmeli, böylece tüketici seçmenlerin gönülleri kazanılmaya başlanmalıdır.

#Ekonomi
#Cumhurbaşkanımız Erdoğan
5 yıl önce