|

Engin Altan Düzyatan: Doktor ya da pilot olmalıydım

Brand Week Istanbul kapsamında konuşma yapan TRT'nin fenomen dizisi Diriliş Ertuğrul'da başrol oyuncusu olan Engin Altan Düzyatan samimi açıklamalarda bulundu. Oyuncu Düzyatan, "Doktor ya da pilot olmalıydım" dedi.

Yeni Şafak
09:19 - 12/11/2018 Pazartesi
Güncelleme: 11:34 - 12/11/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Engin Altan Düzyatan
Engin Altan Düzyatan

Oyuncu Engin Altan Düzyatan Brand Week Istanbul kapsamında konuşma yaptı. Kariyer basamaklarında zirveye çıkma sürecinden bahseden Düzyatan, önemli dönüm noktalarına değindi.

  • Başarılı oyuncu Engin Altan Düzyatan, oyuncu olma süresinde ailesindeki güçlü kadınların etkisinin bulunduğuna dikkat çekti. Düzyatan "Ailemdeki güçlü kadınlar sayesinde oyuncu oldum. Normal şartlarda doktor ya da pilot olmalıydım" dedi.

Engin Altan Düzyatan kimdir?

Engin Altan Düzyatan, 26 Temmuz 1979 yılında İzmir'de doğmuştur. Engin Altan Düzyatan, tiyatroyla lisedeyken tanıştı. 1996 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Tiyatro Bölümü'ne girdi. 2001 yılında mezun olduktan sonra İstanbul'a oyunculuk için geldiği yıllarda Kenter ve DOT Tiyatrosu'nda görev aldı.

Düzyatan, Yeditepe İstanbul, Koçum Benim, Bir Bulut Olsam, Kapalıçarşı, Son, Yol Ayrımı, Cinayet gibi televizyon dizilerinin yanı sıra Cennet, Romantik Komedi 1 ve Romantik Komedi 2, Bir Avuç Deniz, New York'ta 5 Minare, Anadolu Kartalları, Bu İşte Bir Yalnızlık Var gibi birçok yapımda yer alan sanatçı Ayrıca 1 Milyon Canlı Para isimli yarışma programının sunuculuğunu yapmıştır.

  • 2012 yılında Los Angeles Movie Awards'da Bir Avuç Deniz filmindeki performansı ile "En İyi Erkek Oyuncu" ödülünü kazanmıştır. Halen TRT 1'de yayınlanmakta olan Diriliş: Ertuğrul adlı dizide başrol oyuncusu olarak yer almaktadır. Arnavut asıllıdır.


#Uçak
#Pilot
#Doktor
#Meslek
#Oyuncu
5 yıl önce