|

Erol Büyükburç’un imzalı vasiyeti

Beşiktaş’taki evinde 12 Mart 2015’de kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Erol Büyükburç’un vasiyeti ortaya çıktı. Erol Büyükburç, tüm servetini kızı Evren Büyükburç’a bıraktı.

Yeni Şafak
14:00 - 23/02/2018 Cuma
Güncelleme: 14:36 - 23/02/2018 Cuma
Diğer
Esra Şimşek, babasının mal varlığıyla ilgilenmediğini söyledi.
Esra Şimşek, babasının mal varlığıyla ilgilenmediğini söyledi.

Erol Büyükburç, Beşiktaş'taki evinde 12 Mart 2015 tarihinde kalp krizinden hayatını kaybetmişti.

Ünlü sanatçının vefatından sonra kızları arasında tatsızlık çıktı. Anneleri ayrı olan kızları Jeyan ve Özlem Büyükburç vasiyetnameye itiraz ederek, Evren Büyükburç’a dava açmıştı. Diğer kızı Esra Şimşek ise eşinin tüm ısrarlarına rağmen babasının mal varlığıyla ilgilenmediğini söylemişti.

Evren Büyükburç'a devretti

Erol Büyükburç’un Etiler’de ve Beşiktaş’ta iki evi Mecidiyeköy’de bir dükkanı Yalova-Çınarcık’ta yazlığı bir arabası ve banka hesabında 300 bin lira olan mal varlığı kızları arasında paylaşılamıyordu. Mahkemenin yolunu tutan kızları, miras davasındaki son gelişmeyi anlattı. Kasım ayında görülen duruşma şahitlerin ve delillerin incelenmesi için Şubat ayına ertelenmişti. Kardeşler arasında tartışma çıkaran mal varlığı davası dün gerçekleşti.

Evren Büyükburç'un açıklamasında:

Erol Büyükburç’un sekiz yıl evli kaldığı ve ölümünden bir yıl önce ayrıldığı son eşi Ute Eser mahkemede tanık olarak dinlendi. Ute Eser, katıldığı duruşmada ‘Emel Hanım hastalığını kullanarak malların çoğunu kendisi ve kızı Evre’nin üstüne yaptırdı’ dedi. Ute Eser, mahkemede Erol Büyükburç’un kendisine ‘kızları ve anneleri benden bir talepte bulunmasınlar diye üzerimde mal bırakmıyorum. Bu nedenle devrediyorum’ dediğini iddia etti.

Duymayan Kalmasın programının haberine göre; miras davası sürerken, Erol Büyükburç’un yazılı ve imzalı vasiyetinde tüm mirasını kızı Evren Büyükburç’a bıraktığı görüldü.

#Sanatçı
#Erol Büyükburç
#Vasiyet
6 yıl önce