|

Filmin sonunda kahve kokusu var

Adını fotoğraf kadrajından alan Kadraj Cafe, Balat’ta kahve severlerin uğrak mekanı oluyor. Fotoğraflar, film afişleri, makineler ile dizayn edilen Kadraj’ın konsepti film ve sinemanın birleşiminden oluşuyor.

Yeni Şafak ve
06:00 - 20/12/2015 Pazar
Güncelleme: 05:24 - 20/12/2015 Pazar
Yeni Şafak

Balat sokaklarının farklı zenginlikleri ve tarihi atmosferinin bir parçası olmak isteyen fotoğrafçı Salih Ağır ve sinemacı arkadaşı Serdar Alp kafa kafaya vererek Kadraj Cafe'yi açmışlar. Balat'ta çoğu kez fotoğraf ve kısa film çeken iki arkadaş, sinema ve fotoğrafın iç içe olduğu mekanlarının özellikle Balat'ta olmasını istemişler. Fotoğraf ve film tutkunlarını bir araya getiren kafe tamamen fotoğraf ve sinema konseptinde hazırlanmış. Ağır, Nikaragua'dan gelen kahveleri müşterilerine sunabilmek için kahve eğitimi de almış.



DEKORATİF DEĞİL GERÇEK


Geçtiğimiz Ekim ayında hizmet vermeye başlayan Kadraj Cafe dar bir sokakta küçücük vitriniyle yoldan geçenlerin dikkatini çekiyor. Farklı kameraların da olduğu kafenin bir duvarı tamamen film afişleriyle kaplı. Tavanda asılı olan fotoğraflar ise Ağır'ın çektiği kareler. İçlerinde 35 ülkeyi fotoğraflayan Ağır'ın ödül alan fotoğrafları da var. Ocak ayında sinema günlerine başlayacak cafede kahvenizi yudumlarken filminizi seyredebilirsiniz.







EV YAPIMI KEK VE KURABİYE


“Espresso, latte gibi yabancı kahveleri yapmayı bilmiyordum. Bu yüzden kahve yapım eğitimi aldım. Cafe'de mutfak bölümününden de hizmetten de ben sorumluyum” diyen Ağır, yabancı kahvelerin dışında Türk kahvesi, çay, bitki çayları ve ıhlamur da olduğunu söylüyor. Ağır, ıhlamuru Karadeniz'deki bahçesinden getirerek organik olduğunu anlatıyor. İçeceklerin yanına aparitif olarak ev yapımı kek ve kurabiye çeşitleri eşlik ediyor. Ağır'ın fotoğraf bilgisi kadar mutfak bilgisi de fena değil. Kekleri denemeden etmeyin, bizden söylemesi.



Kült film gösterimleri olacak






Kitap söyleşileri, film gösterimleri, workshoplarında merkezi olmaya başlayan Kadraj Cafe, ayda bir küçük grupların kitap tartıştıklar yer. Pek yakında workshopların da olmaya başlayacağını belirten Ağır, “Küt filmleri 8 -10 kişiye izletmeye başlayacağız” diyor. Sinema ve fotoğraf üzerine söyleşiler de işinde iyi olan isimlerin yanı sıra Ağır ve Alp'te bilgilerini katılımcılara aktaracaklar.


#Espresso
#latte
#Balat sokakları
#Kadraj Cafe
#Kült film
#Küt filmler
8 yıl önce