|

Gençler sahnede parlıyor

İş Sanat’ın yeni sezon açılış konserinde Parlayan Yıldızlar serisindeki performanslarıyla hafızalarda yer eden genç sanatçılar Emir Kemancı ve Gamze Erengönül sahne alacak.

Harun Karabuç
04:00 - 21/10/2018 Pazar
Güncelleme: 14:15 - 20/10/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Gençler sahnede parlıyor
Gençler sahnede parlıyor

İş Sanat Konser Salonu 18 sezondur klasik müzikten, caz ve dünya müziğine, şiir dinletilerinden dansa, yerli projelerden çocuk oyunlarına kadar farklı disiplinde ve tarzda etkinliği programına dahil ediyor. 19. sezon ise 8 Kasım’da dünyanın en eski senfonik topluluklarından biri olan ve ülkemizin yetiştirdiği değerli müzisyenlerden oluşan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası konseri ile başlıyor. Açılış konserinde, İş Sanat’ın Parlayan Yıldızlar serisindeki performanslarıyla hafızalarda yer eden genç sanatçılar Emir Kemancı (viyola) ve Gamze Erengönül (keman) deneyimli şef Natalie Murray Beale’in yönetiminden muhteşem bir müzik ziyafeti sunmaya hazırlanıyor. Yeni sezonu sanat yönetmeni Defne Turaç değerlendirdi.

TRENDLERİ TAKİP EDİYORUZ

Bu sezon farklı tarzların en güzel örneklerini izleyicilerle buluşturacak bir program hazırladıklarını söyleyen Defne Turaç, “Yeni trendleri ve yurt dışındaki sanat merkezlerini takip ederken bir yandan da dünya ve Türkiye seyircisinin gelişimini izliyoruz. İzleyicilerimizin bir taraftan dünyaca ünlü orkestraları ve solistleri sahnemizde görebilmelerinin, diğer taraftan yepyeni müziklerle ve sanatçılarla da tanışma imkânı bulabilmelerinin sebebi aslında bu takibin sonucu. Bunu yanı sıra Türk ve yabancı sanatçıları bir araya getirerek özgün projelere de programımızda yer veriyoruz. Örneğin, bu sezon Mart ayında sahnemizde ağılayacağımız Çinli bas bariton Shenyang ve Borusan Quartet konseri bu özgün projelerden biri. Türk sanatçılar bizim için yepyeni projeler hazırlıyor, büyük orkestralarımıza genç solistlerimiz eşlik ediyor” diyor.

SÜRPRİZLER VAR

Biletlerini henüz satışa sunulmayan sürpriz etkinliklerin olduğunu da kaydeden Turaç, yeni sezondan birkaç etkinlik öneriyor: “8 Kasım’da açılış konseri ile başlayacak sezonumuzda yine klasik müziğin önemli orkestraları ve solistleri var. Sezon programımızın içeriği hayli değişik ve renkli; muhteşem sesli mezzo soprano Magdalena Kozena ve genç Avustralyalı şarkıcı Sarah McKenzie, yerli projelerden Melihat Gülses ve Derya Türkan’ın misafirliğinde Tanini Trio ve henüz sürpriz olarak tuttuğumuz konserlerimiz de programda mevcut. Bu programın içinden seçim yapmak çok zor. Geçen sezon şiir dinletilerinde başladığımız, akşam etkinliklerine katılamayan öğrenciler için erken gösterimler devam edecek. Genç sanatseverlerin bu gösterimleri kaçırmamasını öneririm.”

#Yeni Şafak
#Pazar Eki
6 yıl önce