|

Gizemli vadileri balonla keşfedin

360 Tv ekranlarında 'Lokman Bizim Şehirde' programıyla Pazar günleri evlerimize konuk olan başarılı sunucu Lokman Dağ, Nevşehir'i görmek isteyenlere gezi rotası çıkarıyor. Dağ, "Peri bacalarını sabahın erken saatlerinde güneşin doğuşuyla beraber balondan izlemek fevkalade bir duygu. Gizemli vadileri balonla keşfedin" diyor.

Yeni Şafak
04:00 - 13/11/2016 Pazar
Güncelleme: 05:16 - 13/11/2016 Pazar
Yeni Şafak

'Lokman Bizim Şehirde' programıyla 360 Tv ekranlarında her hafta gezip gördüğü şehirlerin kültürlerini ve lezzetlerini anlatan başarılı sunucu Lokman Dağ, etkisinden çıkamadığı Nevşehir'i bize anlattı. "Bu zamana kadar birçok yer gezdim ama Nevşehir kadar etkileyici bir yer görmedim. Peri bacalarından yer altı şehirlerine kadar her karışı büyüleyici nitelikte" diyen Dağ, tatil için gitmek isteyenlere ise gezi rotası çıkarıyor. Dağ, "İstanbul'dan Nevşehir'e gidiyorsanız uçak biletinizi önceden alın. Bu şekilde yol ücretinizi ucuza getirerek otomobil kiralayıp gezebilirsiniz. Eğer Ankara'dan yola çıkıyorsanız da özel bir araçla gitmenizi tavsiye ediyorum. Yakın şehirler olduğu için daha rahat edersiniz" diyor. En çok Ürgüp, Göreme ve Avanos bölgelerinden etkilendiğini söyleyen Dağ, "Beni en fazla peri bacaları büyüledi. Güneşin doğuşunu bir balon üzerinde izlemek harika bir duygu. Gizemli vadiler, balonla gezerken keşfedilmeli" şeklinde anlatıyor.



ENERJİNİZİ ÇANAK ÇÖMLEKLE ATIN


Kapadokya bölgesinde gezilebilecek yerlerin birbirine yakın olduğunu belirten Dağ, şehir içinde küçük turlar düzenleyen firmalarla da rehber eşliğinde gezebilmenin mümkün olduğunu dile getiriyor. Geziye ilk olarak Ürgüp, Göreme, Uçhisar, Anavos ve Mustafapaşa Kasabası'ndan başlanmasını öneren Dağ, "Her yerde görkemli peri bacaları göreceksiniz. Göreme'de Aşıklar Tepesi var. Sabahın erken saatlerinde balon turlarını izleyerek harika fotoğraflar yakalayabilirsiniz. Kaymaklı Yeraltı Şehri'de görülmesi gereken yerler arasında. Avanos'taki Şaban Usta'da çanak çömlek yapmayı deneyerek negatif enerjinizi üzerinizden atabilirsiniz. Göreme'de de ATV motoruyla yapacağınız gezi ile farklı deneyimler yaşayabilirsiniz. Bir zamanların izlenme rekoru kıran Asmalı Konak dizisinin çekildiği konakları da gezerek kaya evlerin mimarisini de inceleyebilirsiniz" diyor.



TESTİ KEBABI YENMELİ






Dağ, Nevşehir'in yöresel yemekler konusunda diğer yörelere nazaran daha zayıf olduğunu söylüyor ve ekliyor: "Her yörenin kendine özgü yemeği olduğı gibi Nevşehir'in de Testi kebabı ve Nevşehir tavası var. Mutlaka yenmeli. Özellikle Aydede Restorant bunu çok güzel yapıyor. Ürgüp'te metrelik kebap ve et çeşitleri de Kolcuoğlu'nda tadılmalı."







Kaya otellerde kalınmalı


Nevşehir'e gidip nerede kalabilirim?' diye düşünenler için her bütçeye uygun oteller olduğunu söyleyen Dağ şunları söylüyor: "Standart otellerde kalmaktansa bu coğrafyaya özgü olan kaya otellerde kalınmasını tavsiye ederim. Kışın sıcak, yazın serin olan bu yapılardan Kayakapı Premium Caves Otel, CCR Otel, Yunak Evleri kaya otelleri arasında en ünlüleri. Bence biraz fazla para verip o güzel otellerde kalmanın keyfini çıkartın."



Kapadokya'yı yanınızda götürün






Nevşehir gezisinden hatıra kalması için hediyelik eşyalardan almak isteyenlere fikir sunan Dağ, "Avanos'tan çanak çömlek, Göreme'deki gümüşçülerden takı ve her yerde karşınıza çıkacak olan küçük Kapadokya magnetleri ve biblolarını alabilirsiniz. İsteyenler elde dokunan halılara da göz atabilir" diyor.






#Lokman Bizim Şehirde
#Lokman Dağ
7 yıl önce