|

Görme engelli çocuklara özel dergi

Görme engelli çocukların gelişimleri için bilim, tarih, teknoloji gibi birçok içeriği bir araya getiren, eğlendirirken öğreten bir çalışma hazırlayan Albayrak Medya markalarından Bilge Çocuk Dergisi, 7-14 Ocak Görme Engelliler Haftası vesilesiyle Braille alfabesi ile oluşturulmuş özel sayı yayınladı.

04:00 - 17/01/2021 Pazar
Güncelleme: 21:55 - 16/01/2021 Cumartesi
Yeni Şafak
Görme engelli çocuklar Braille alfabesi ile oluşturulan Bilge Çocuk Dergisi'nin ücretsiz olmasından çok mutlu olduğunu söyledi.
Görme engelli çocuklar Braille alfabesi ile oluşturulan Bilge Çocuk Dergisi'nin ücretsiz olmasından çok mutlu olduğunu söyledi.

Türk Telekom katkılarıyla hazırlanan dergi ile görme engelli çocuklar, Bilge Çocuk konseptinde bilim, tarih, değerler eğitimi, hayvanların dünyası gibi güzel ve faydalı içeriklerle tanıştı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığıyla görme engelli bireylerin okuduğu okullara, sivil toplum kuruluşları ve derneklere ulaştırılan dergi, kabartmalı Braille alfabesi ile basıldı. Bu sayede görme engelli çocuklar, ilgilerini çeken konuları Braille alfabesi ile okuyabilecekler. Proje hakkında bilgi veren Bilge Çocuk Dergisi Editörü Mustafa Baltacı, “Biz dergimizi hazırlarken sürekli olmasını ümit ederek çalıştık. Umarız projemiz ülkemizin her yerinde duyulur ve ilgi görür. Bu alanda yıllar boyu emek vermeye, yepyeni dergiler, çalışmalar hazırlamaya hazırız ve bunun için heyecan duyuyoruz” dedi.

ÜCRETSİZ GÖNDERİLECEK

Projenin ücretsiz olarak çocuklara ulaştırılacağını kaydeden Baltacı, “Proje bize geldiğinde biz çok sevindik ve heyecanlandık. Görme engelli çocuklarımızın, Bilge Çocuk konseptinde bilim, tarih, değerler eğitimi, hayvanların dünyası gibi güzel ve faydalı içeriklerle tanışacak olması bizi çok mutlu etti. Hemen ekibimizle kolları sıvadık ve dergi içeriğini hazırladık. Bizim hazırladığımız dergi Braille alfabesi ile basıldı. Bu sayede görme engelli çocuklarımız, ilgilerini çeken konuları Braille alfabesi ile okuyabilecekler. Türk Telekom katkılarıyla hazırlandı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı desteğiyle görme engelli çocuklara ulaştırıldı. Ayrıca talep edenlere de
adresinden de talep formu ile ücretsiz olarak kargo ile gönderilebilecek” dedi.

İçerik çok güzel tasarlanmış

  • Görme engelli 5. sınıf öğrencisi 11 yaşındaki
    Harun Bozkuş,
    “Okumayı seviyorum, okurken güzel bilgiler alıyorum. Okuma eğitimi aldım. Parmaklarımla dokunarak okuyabiliyorum. Dergiyi de çok beğendim, çok güzel tasarlanmış. İçeriğinde robotlardan, tarihi bilgilerden bahsediyor. İlgi alanlarımdan da içerikler buldum. Teknolojiyle aram çok iyi. Dergide de bolca teknolojiden bahsediliyor. Sosyal medyayı da çok kullanıyorum. Kanalım üzerinden videolar çekip yayınlıyorum. Bunun haricinde derslerimle de ilgileniyorum. Okulumu çok seviyorum. Bizim için hazırlanmış materyalleri bulmakta çok zorlanıyoruz. Okuduğumuz alfabeyle hazırlanan içeriklerin fiyatları da yüksek. Bu bakımdan derginin ücretsiz olarak bizlere ulaşması çok güzel oldu” dedi.
#Görme engelli
#Çocuk
#Dergi
3 yıl önce