|

Gözümüz kapalı İstanbul’a geldik

Inflow Travel Summit, geçtiğimiz hafta İstanbul'da düzenlendi. 150 yabancı sosyal medya fenomeni kendi yolculuklarını anlattı. 'Gözümüz kapalı İstanbul'a geldik' diyen fenomenlerden İstanbul deneyimlerini dinledik.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/04/2017 Pazar
Güncelleme: 01:48 - 23/04/2017 Pazar
Yeni Şafak
Gözümüz kapalı İstanbul’a geldik
Gözümüz kapalı İstanbul’a geldik

Ülkemizin turizm popülasyonunu artırmak için yola çıkan Inflow Travel Summit, geçtiğimiz hafta içinde İstanbul'da yapıldı. Etkinliğe 150'ye yakın sosyal medya fenomeni katıldı. Julie Beckers, Christina Tan, Steph Dyson, Alberto Menendez ve Larissa ile İstanbul deneyimlerini konuştuk. Dışarıda yaratılmaya çalışılan Türkiye güvenli bir ülke değildir algısına rağmen onlar hiçbir çekinceleri olmadan valizlerini kaptıkları gibi gelmişler. İstanbul’a gözleri kapalı geldiklerini söyleyen fenomenler İstanbul'la ilgili hesaplarında da paylaşımlar yaptılar. Fenomenlerle İstanbul yolculuklarını konuştuk.


Takipçilerim endişelendi

Julie Beckers Avustralya'dan geliyor İstanbul'a. Bu onun Türkiye'ye ilk gelişi. "Takipçilerime İstanbul'a gideceğimi söylediğimde 'Kendine çok dikkat et! Tehlikeli değil mi?' gibi ikazlarda bulundular. Ancak ben en ufak endişeye kapılmadım. Çünkü dünyanın farklı kültürlerini tanımayı seviyorum" diyen Beckers, İstanbul'u beklediğinden daha güzel bulduğunu itiraf ediyor. Beckers 'A Not So Young Woman A Broad' adlı gezi blogunda İstanbul yazısını paylaşmak için heyecanlandığını söylüyor.


Türkiye'de tek başıma geziyorum

Larissa, aslen Californiyalı ama Kosova'da yaşıyor. Instagram'da 'The Blonde Gypsy' isimli hesabı ve 24 binden fazla takipçisi var. Hesabında paylaştığı son fotoğraf laleler ve Sultanahmet. Larissa Türkiye deneyimlerini şöyle anlattı: "İstanbul çok büyük ve güzel bir şehir. Araç kiralayıp diğer şehirleri de gezmeyi seviyorum. Türkiye'nin sadece İstanbul'dan ibaret bir şehir olmadığını görmek beni heyecanlandırıyor. Keşfedilecek çok şey var. Mesela Antalya'ya hiç gitmemiştim. Şimdi ilk kez gideceğim."


Medya kötü yönlendiriyor

Kach Howe da Türkiye'yi çoğu kez ziyaret eden influencerlardan. Inflow Travel Summit'e konuşmacı olarak katılan Howe "Türkiye'ye belki yedi kere gelmişimdir. Ama böyle bir oluşumda ilk defa konuşmacı olarak katıldım. Kapadokya, Pamukkale, Efes, İzmir, Alaçatı'yı gezmiştim. Bu kez Antalya'yı da gezeceğim. Türkiye'de kendimi her zaman güvende hissediyorum. Medyada negatif bir algı yaratılmaya çalışılıyor. Ama biz influencerlar gerçekleri paylaşıyoruz" diyor. Howe'un seyahat blogunda hikayeler, uzun ya da kısa vadeli yolculuklar için ipuçları yer alıyor.


Aramızda kilometreler var ama kültürel olarak yakınız

Fernando Menendez İspanyol. İlk olarak 2004'te Interrail ile İstanbul'a gelen Menendez'in 'mochilerostv ' adlı hesabında 43,9 bin takipçisi var. En fazla turistik alanının İstanbul'da olduğunu söyleyen Menendez, "İstanbul ilk ziyaret ettiğim yıldan daha güzel. Burada olmaktan onur duyuyorum. Çünkü siz Türkler her zaman sıcak bir ev sahibisiniz. Her ne kadar kilometrelerce uzak olsak da kültürel açıdan birbirimize yakınız" diyor.


Eski İstanbul'u çok sevdim

Steph Dyson'ın Instagram'da 'Don't Forget To Move' adında bir hesabı ve 70 binin üzerinde takipçisi var. İngiliz Dyson'ın Türkiye'ye ilk gelişi. Deneyimlerini "Eski İstanbul'da, çok güzel vakit geçirdim. Size klişe gibi gelebilir ama Türk insanı gerçekten inanılmaz sıcakkanlı ve misafirperver. Bence en çok bundan övünmeniz gerekir. Kötü olaylar dünyanın her yerinde yaşanıyor. İstanbul'a gelirken bunların hiçbirini düşünmedim" sözleriyle anlatıyor.

#Inflow Travel Summit
#İstanbul
#Sosyal medya
#Fenomen
7 yıl önce